Bruce Willis

Bruce Willis
Osim po serijalu "Umri muški", ostao je poznat i po velikom broju albuma koje je objavio, a pojavio se čak u nekoliko televizijskih serija. Dosada je nastupio u preko šezdeset filmova uključujući "Pakleni šund", "Sin City", "Neslomljivi", "Armageddon" i naravno "Šesto čulo". Filmovi u kojima je on glumio zaradili su između 2,55 i 3,04 milijarde dolara što ga uvrštava na šesto mjesto najuspješnijih glumaca.
Tijekom svoje karijere ostvario je mnoga priznanja i stekao veliku naklonost kako publike tako i kritičara.
Bruce Willis rođen je 19. ožujka 1955. godine u mjestu Idar-Oberstein u Njemačkoj u obitelji Nijemice Marlene koja je radila u banci i Davida Willisa, američkog vojnika. Willis je rođen kao najstarije od četvero djece, a nakon što je njegov otac otpušten iz vojske seli cijelu svoju obitelj u Penns Grove u New Jersey gdje je radio kao varilac i tvornički radnik.

Nažalost roditelji su mu se razveli dok je ušao u pubertet. Pohađao je srednju školu u Penns Groveu, a kako je imao problema s mucanjem odlučio se baviti kazalištom, gdje je smatrao kako će se uspjeti riješiti tog problema i kako će se naučiti bolje izražavati. Nakon što je završio srednju školu počeo je raditi kao zaštitar, međutim nakon što mu je kolega bio ubijen, odustaje i počinje svirati po raznim klubovima.

Nakon nekog vremena traženja, Willis je uspio doći do uloge u broadwayskoj produkciji "Neba i zemlje", nakon čega je nastupio u produkciji "Fool For Love" te televizijskoj seriji "Poroci Miamija" i reklami za Levis. Nedugo što se probio na kazališne daske, zaputio se prema Kaliforniji gdje se prijavio na audiciju za seriju "Slučajni partneri".

Možemo reći kako je serija bila svojevrsna prekertnica u njegovoj karijeri. Što se tiče privatnog života, dugo je vremena bio u braku s glumicom Demi Moore, koju je upoznao na premijeri filma "Zasjeda". Vjenčali su se 21. studenog 1987. godine i dobili tri kćeri. Razveli su se 18 listopada 2000. godine nakon čega su ostali u jako dobrim odnosima.