Emil Tedeschi

Emil Tedeschi
Emil je rođen 6. travnja 1967. godine u Splitu, a već je od naranije mladosti bilo očito kako će svoju karijeru graditi na velikim ekonomskim projektima, što se na kraju i obistinilo. Naime od samih početaka svoju je profesionalnu karijeru gradio na rukovodećim mjestima u velikim međunarodnim trading organizacijama.
U svojoj bogatoj karijeri prije nego što je osnovao Atlantic Trade, radio je kao direktor milanske podružnice Meteor Holdings Ltd. London, poznate kao jedna od najvećih europskih tvrtki za trgovinu papirom u celulozom prisutni na tržištima diljem svijeta. Također je od 1993. do 1995. radio kao predsjednik Nadzornog odbora trgovačkog društva za grafičku i nakladničku djelatnost Zrinski d.d. iz Čakovca.

Devedesetih godina osniva Atlantic Trade d.o.o., vodeću tvrtku u distribuciji robe široke potrošnje, a sredinom devedesetih postaje suvlasnikom distribucijskog sustava Ataco d.o.o. u Mostaru i Sarajevu koji se bavi distribucijom robe široke potrošnje multinacionalnih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Veliko priznanje za svoj rad doživio je 2002. godine kada je bio proglašen menadžerom godine prema izboru CROMA-e te prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. Godine 2006. izabran je za gospodarstvenika godine. Kao što vidimo u svojoj dosadašnjoj karijeri prikupio je velik broj priznanja koji su došli kao potvrda njegovom uspješnom radu.

Danas je ujedno i član saborskog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske u Europsku Uniju i Gospodarsko-socijalnog vijeća. Neko se vrijeme nalazi na poziciji predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca, a član je i INSEAD Alumni udruženja te Programskog vijeća Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.