David Copperfield

David Copperfield
U svojoj tridesetgodišnjoj karijeri zaradio je čak 11 rekorda prema Guinessu, zvijezdu na stazi slavnih u Hollywoodu, viteštvo od strane francuske vlade te je imenovan živućom legendom američke Kongresne knjižnice. U njegove najpoznatije iluzije možemo navesti nestajanje Kipa slobode, hodanje kroz Veliki kineski zid, bijeg iz zaključanog sefa dok je zgrada bila u požaru te nestajanje čuvenog Orijent Expressa.
Do sada je prodao preko 40 milijuna ulaznica, a pritom je zaradio više od 3 milijarde dolara, što je više od bilo kojeg drugog solo izvođača, a pritom mislimo na Madonnu, Michaela Jacksona i Lady Gagu. Trenutno izvodi preko 500 predstava godišnje. Kao što možemo primjetiti radi se o pravom čudotvorcu, koji je našao način kako zaraditi jedinstvenim načinom iluzije.

David Copperfield rođen je 16. rujna 1956. godine u mjestu Metuchen, New Jersey u obitelji židova, majke Rebecce koja je radila u osiguranju te oca Hymana Kotkina koji je imao svoj vlastiti posao. Kada je imao samo deset godina počeo je trenirati magiju te sa 12 godina postao najmlađa osoba koja je bila primljena u Društvo američkih čarobnjaka.

Sa 16 godina upisao je tečaj magije u New Yorku, a u dobi od 18 godina odlazi na Sveučilište Fordham gdje se našao u glavnoj ulozi poznatog mjuzikla Chicago. Osim magije Davidu su se sviđala svjetla pozornice, pa je već tada gledao kako da iskombinira svoj talent za iluziju s predstavom, odnosno kako da smisli pravu priču koja će okupirati gledatelje.

Svoju veliku karijeru je započeo na televiziji, u početku za poznatu TV kuću ABC, u emisiji "Magic ABC", gdje je domaćin bio David kao "Ken mađioničar". To je bio samo početak. S vremenom je napisao par knjiga i svoj show doveo do razine koju nitko nije mogao zamisliti. Napravio je pravi spektakl, koji još nikome nije uspio dosaditi.