David Beckham

David Beckham
David Beckham zajedno sa svojom ženom postao je svojevrsna ikona stila i dobrog izgleda koji pored dobre igre nastoji unovčiti svaki pedalj svog života, bilo onog perioda života kad je bio sam, ili zajednički život sa Victoriom i djecom.
Mnogi mu zamjeraju što svoju obitelj ni ne pokušava udaljiti od očiju javnosti, nego ju dapače gura još više van, vjerojatno kako bi se što prije naviknuli na veliku popularnost svojih roditelja.

David Beckham rodio se u Londonu 2. svibnja 1975. godine, a kao profesionalni igrač nogometa debitirao je 1992. godine u engleskoj Premier ligi u dresu jednog od najpoznatijih klubova Manchester Uniteda, gdje je u jedanaest sezona igranja osvojio ligu šest puta te ligu prvaka u dramatičnoj utakmici protiv Bayerna 1999. godine.

Kako se radi o popriličnom temperamentnom igraču, nakon nekog vremena došlo je do sukoba između njega i trenera Alexa Fergusona zbog čega odlazi u isto tako jak klub, Real Madrid. Možemo reći da je njegov dolazak bio dio klupskog projekta kojim su pokušavali dovesti sve veće zvijezde kao što je to bio Zinedine Zidane i Ronaldo.

U siječnju 2007. godine napušta Real i odlazi u Los Angeles igrati za njihovu momčad pod nazivom LA Galaxy, gdje je premijerno predstavljen 13. srpnja 2007. godine u prijateljskoj utakmici protiv Chelsea.

Osim klupskog igranja Beckham je odigrao velik broj nastupa za reprezentaciju gdje je sudjelovao na pet velikih natjecanja od čega su tri Svjetska i 2 Europska prvenstva. Zadnji nastup imao je protiv Francuske 26. ožujka kada je odigrao jubilarni stoti nastup za reprezentaciju čime je postao peti igrač u povijesti reprezentacije.

Već smo rekli na početku da se uz njegovo ime ne veže samo nogomet, naime Beckham se navodi kao jedna od svjetskih modnih ikona za čije se lice otimaju brojni proizvođači sportske opreme, kozmetike, naočala i drugih proizvoda.

Beckham i Victoria stalni su gosti brojnih novina, medija koji se bave poznatim osobama, a smatra se da zajedno sa suprugom čini značajan dio popularne kulture s brojnim pojavljivanjima u filmovima i brojnim TV emisijama.