Richard Bach

Richard Bach
Richard Bach rođen je u Oak Parku u državi Illinois. Svoje školovanje završio je na Fakultetu Long Beach 1955. godine. Uskoro nakon što je završio fakultet pridružio se mornarici SAD-a kao rezerva, a uskoro nakon toga uključio se u program Nacionalne garde borbene jedinice 108. Nakon toga se pridružio borbenoj jedinici 141 te eskadrili poznatijoj kao Fighter Squadron USAF kao pilot letjelice F-84F.
Nakon aktivnog bavljenja vojskom počeo se baviti pisanjem, a u početku se koncentrirao na knjige koje su opisivale sve poznatije metode letenja te pokoji trik koji će svim budućim pilotima jako dobro doći. Recimo da je u to vrijeme pisao za brojne časopise koji su se koncentrirali na letenje.

Godine 1970. Bach se koncentrirao na pisanje o galebu koji je letio zbog ljubavi prema letenju, no naravno rukopis je bio odbijen od strane mnogih izdavača. Knjiga je obuhvaćala nevjerojatne opise galeba i njegova leta. S vremenom izdavači su otkrili kako se radi o pravom potencijalu koji je ubrzo porušio sve moguće rekorde te koji se prodao u više od 1.000.000 primjeraka. Sve je iznenadio nevjerojatan uspjeh knjige o kojem su mediji tada neprekidno izvještavali.

Kad se pogledaju knjige koje je Bach napisao može se primjetiti kako velik dio tih djela uključuje temu letenja, a pored toga velik dio tih knjiga su polu-autobiografski gdje su se koristili stvarni, ili malo dotjerani događaji iz Bachovog života. Možemo reći kako su ljudi zapravo prihvatili njegovu filozofiju i način pisanja, a kad malo bolje pogledamo zašto i nebi. Ipak se radi o čovjeku koji je u više navrata pokazao kako voli letenje i koliko je o njemu naučio.