Richard Brenson

Richard Brenson
Godine 1970. otvorio je lanac trgovina ploča, Virgin Records, kasnije poznatiji kao Virgin Megastores. Brandonova firma krenula je nevjerojatnim uzdizanjem tijekom 80-ih godina, što se naravno odnosilo na Virgin Atlantic Airways. Richard Branson poznat je kao 5 najbogatija osoba u Velikoj Britaniji i 254 na svijetu prema Forbesu, a procjenjuje se da njegovo bogatstvo vrijedi 4,2 milijarde američkih dolara.
Branson se rodio u Blackheathu, Londonu u obitelji odvjetnika Edwarda Jamesa i Eve Branson. Njegov djed bio je poznat kao sudac Visokog suda pravde i ujedno Tajni vijećnik. Branson se obrazovao u školi Scaitcliffe u dobi od trinaeste godine. Tada je prešao u školu poznatiju kao Stowe, koju je pohađao od svoje šesnaeste godine. Njegova rana faza školovanja obilježena disleksijom i lošijim uspjehom u školi.

No, unatoč svemu tome, negdje tada već je pronašao način da otkrije ono posebno što je imao u sebi, što će mu kasnije pomoći da uspije u životu.

Svoje rekordno poslovanje započeo je reklamiranjem popularne knjige preko studentskog časopisa što je svojevremeno predstavljalo uspjeh preko noći. Svoj veliki posao započeo je pod nazivom “Virgin” kada su se mnogi proizvodi prodavali pod puno restriktivnijim marketinškim ugovorima. Tada je Branson zapravo započeo revoluciju kada je pokrenuo proces promjena koje su dovele do velikih razmjera snimljene glazbe. Možemo slobodno reći kako je krenuo s nečim potpuno novim za tadašnja tržišta.

Dakle, svoj veliki put prema poslovnom carstvu započeo je u dućanu na adresi poznatijioj kao Oxford, odakle je krenuo s prodajom ploča preko Virgin Recordsa. Radi se o osobi koja je znala pogoditi pravo vrijeme i prepoznati potrebe tržišta, odnosno procijeniti prave uvjete kako bi razvio veliko poslovno carstvo. A tome sigurno svjedoči činjenica na 4,2 nevjerojatnih milijardi dolara, koliko zapravo iznosi njegovo bogatstvo, što je zaista zavidna brojka.