Serena Wiliams

Serena Wiliams
Što se tiče osvajanja, svakako treba spomenuti 27 Grand Slamova, 13 što se tiče pojedinačnog natjecanja, a 12 u ženskim parovima i 2 u mješovitim parovima. Poznata je po tome što je uspjela održati istovremeno naslov prvakinje sva četiri Grand Slama, što je prije uspjelo jedino Martini Hingis.
Možemo reći da se radi o velikom broju naslova, odnosno da je osvojila sve što je mogla. Serena Wiliams osvojila je dvije zlatne medalje u ženskim parovima, a što se tiče financijskog poticaja, osvojila je više novca od bilo koje druge igračice u povijesti tenisa. Uspjela je nadigrati svoju stariju sestru Venus u 13 mečeva, s tim da su igrale jedna protiv druge sveukupno 23 puta. Zajedno su osvojile 12 Grand Slam titlova u kombinaciji parova.

Serena Wiliams rodila se u Saginawu, državi Michigan u obitelji Richarda Wiliamsa i Oracene Price kao najmlađa od petero sestara, gdje su polusestre Yetunde, Lyndrea i Isha te Venus, od istog oca i majke.

Kada su cure bile male, cijela obitelj se preselila u Compton, Los Angeles gdje je Serena počela igrati tenis kad je imala svega pet godina pod nadzorom oca Richarda, koji je ostao njihov trener do danas.

Uskoro se cijela obitelj preselila iz Comptona u Haines City kad je Serena imala devet godina, tako da su ona i Venus mogle slobodno pohađati poznatu akademiju Rick Macci, koji će pružiti dodatni trening pored onog što je radio njihov otac.

Zanimljivo je spomenuti kako je Richard cijelo vrijeme pokušao uspostaviti ravnotežu između tenisa i škole tako da im nije dao da zapostave školske obaveze. Samog Richarda znali su više puta pitati dali je siguran kako je njegov način bio pravi za cure, budući da nije išao uobičajenim putem svih ostalih tenisačica, na što je on uvijek odgovarao da svatko bira svoj put, pa tako su i oni. Možemo reći da se radilo o dobrim odlukama, budući da su jedna od najuspješnijih sportskih obitelji gdje su se sestre Wiliams međusobno izmjenjivale na vrhu svjetskog tenisa.