Venus Wiliams

Venus Wiliams
Prvi se put na samom vrhu našla 25. veljače 2002, postavši prva crna sportašica u tenisu kojoj je to uspjelo. Impresivni broj od 21 osvojenih Grand Slamova donio joj je impresivnu titulu kao jedinoj kojoj je to uspjelo, od bilo koje druge tenisačice koja se aktivno bavila tenisom, osim naravno njezine mlađe sestre Serene gdje su obje pored talenta naslijedile i veliku želju za uspjehom i prije svega upornost.
Njezinih 21 Grand Slam naslova odnosi se na sedam singlova, dvanaest osvojenih u igri parovima i dva u mješovitim parovima. Venus Wiliams jedna je od tri žene koja je uspjela osvojiti Wimbledon u pet ili više naslova. Jedna je od pet žena koja je uspjela sve zajedno izvoljevati 200 pobjeda tijekom igranja na raznim Grand Slamovima.

Venus je ujedno osvojila tri zlatne olimpijske medalje, jednu u pojedinačnoj i dvije u ženskim parovima. Osvojila je više olimpijskih medalja od bilo koje druge tenisačice. Na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000, postala je tek drugi igrač koji je osvojio zlatne olimpijske medalje u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima nakon Helene Wills Moody u 1924. godini. Venus Wiliams je igrala protiv svoje sestre Serene u 23 profesionalna meča, s tim da je Serena osvojila 13 od 23, što nije loš omjer. Igrale su jedna protiv druge u osam Grand Slam finala.

Venus se rodila u Lynwoodu u Kaliforniji u obitelji Richarda i Oracene Price kao drugo najmlađe dijete u obitelji od pet kćeri. Cijela se obitelj uskoro preselila u West Palm Beach, tako da se već tada mogla posvetiti svojoj teniskoj karijeri. Treba napomenuti da iako su ona i Serena imale doticaja s akademijama, da je veći dio preuzeo njihov otac koji je smatrao da je tako najbolje, jer je želio da se podjednako posvete i školi, odnosno da ne zapostave taj dio života. Vjerujemo kako je donio itekako dobru odluku budući da je uspio odgojiti dvije vrhunske tenisačice koje su postavile svojevrsna mjerila ne samo u svijetu tenisa, nego i sporta generalno.