Martina Hingis

Martina Hingis
Svoj put prema snovima započela je na ITF turniru u švicarskom Langenthalu gdje je osvojila turnir, a sljedeća pobjeda bila je na turniru u Zurichu, a iste te godine probila se do četvrtfinala Filderstadta i Essena. Godine 1995. upisala je svoje prve pobjede na Grand Slam turnirima, kada je na Australian Openu došla do drugog kola, na Roland Garrosu do trećeg, a na US Openu do čevrtog kola.
Bio je to početak nevjerojatne karijere, kada se očekivalo da će ova mlada dama uskoro početi vladati teniskim terenima, kada će zadavati glavobolje svim veteranima. To se i pokazalo 1996. godine kada je na Australian Openu došla do četvrtfinala. Uskoro je zaigrala finale Rima, a do samog finala morala je pobjediti Steffi Graf što joj je i uspjelo.

Te je godine postala najmlađa Wimbledonska pobjednica koja je svoju prvu titulu osvojila u paru sa Sukovom. Nakon US Opena probija se u Top 10 na WTA listi, a uskoro nakon toga dolazi na broj jedan.
Naime treba izdvojiti kako je bila prva igračica koja je pobjedila obje sestre Wiliams na nekom Grand Slamu. Serenu je dobila u četvrtfinalu Australian Opena, a Venus u polufinalu. Bilo je to za Martinu natjecanje iz snova.

Martina Hingis rođena je 30. rujna 1980. godine u Slovačkoj u mjestu Košice u obitelji Melanie Molitorove i Karola Hingisa. Molitorova je bila profesionalna tenisačica koja se nekada nalazila među deset najboljih žena tenisačica u Čehoslovačkoj. Otac Karol je također bio poznat kao tenisač. Nažalost roditelji su joj se rastali kada je imala svega šest godina, nakon čega su ona i majka završile u Švicarskoj.

Hingis je tenis počela igrati dok je imala samo dvije godine, a svoj prvi turnir bilježi već sa četiri godine.