Lindsay Davenport

Lindsay Davenport
Lindsay Davenport rodila se 8. lipnja 1976. godine u obitelji, čiji je otac bio član odbojkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama 1968. u Mexico Cityju te majke Ann Davenport. Svoje školovanje započela je u školi Chadwick na poluotoku Palos Verdes u Kaliforniji te u srednjoj školi Murrieta Valley.
Svoje prve prave teniske korake napravila je 1991. godine, a uskoro postaje profesionalna tenisačica, 1993. kada osvaja prvi naslov u Luzernu. Prvi Grand slam osvaja 1998. godine na US Openu u New Yorku.

Na početku svoje profesionalne karijere, Davenport je imala problema sa kretanjem i brzinom i to ponajviše zbog svoje težine i visine, kada je znala da nešto mora poduzeti. Tako je 1995. izgubila preko petnaest kilograma, a u jednom od intervjua izjavila je kako je u tom periodu posebno ojačala. Uskoro slijede najbolje igre u njezinoj karijeri kada je posebno bila hvaljena zbog jakog servisa i dvoručnog backhanda te izvrsne igre na mreži.

U svojoj bogatoj karijeri osvojila je puno toga, a tu treba navesti pobjedu na Australian Openu, 2000. zatim pobjeda na Wimbledonu i US Openu te polufinale Roland Garrosa. Osvojila je 38 turnira. Dakle, osvojila je tri Grand Slam turnira i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Godine 2005. časopis “Tennis Magazine” proglasio ju je najboljom tenisačicom u proteklih 40 godina. Jedna je od samo četiri žene koje su od 1975. bile svjetski broj 1 na kraju godine najmanje četiri puta. Osim nje tu su još Steffi Graf, Martina Navratilova i Chris Evert. Svoj status kao najbolja ostvarivala je u sezonama 1998., 2001., 2004., i 2005.

Ako se pitate gdje je Davenport danas, treba spomenuti kako se 2003. udala za investicijskog bankara i bivšeg tenisača Jona Leachsa, brata Ricka Leacha. Od kraja 2006. i većinu 2007. nije bila u tenisu, jer je rodila sina Jaggera Jonathana u Newport Beachu, a 2009. Lauren Andrus.

Danas je Davenport okupirana svojom obitelji i obiteljskim obvezama, a vjerujemo kako ćemo je još vidjeti u tenisu bilo aktivno, ili samo rekreativno, ali vjerujemo da će svejedno predstavljati pravi užitak gledanja.

Slične biografije