Tony Cetinski

Tony Cetinski
Činjenica je da ponekad zna nastupiti poprilično ozbiljno da da ako se nađemo u blizini ne želimo ga smetati, ali to je samo prividan dojam, jer se zapravo radi o dragoj osobi koja želi iskoristiti svoju slavu da pomogne drugim ljudima kao što je to učinio na humanitarnoj akciji za djecu leptire, gdje je jednom dječaku dao priliku da s njim zasvira, snimi pjesmu i spot za istoimenu pjesmu. Dakle osim što se priključio ovoj akciji kao poznata osoba, dao se 100% kako bi pomogao toj djeci.
Ono što nam se vjerojatno najviše sviđa kod Tonija je zapravo njegova prirodnost kad je na sceni, čak i kad se zafrkava to nije ništa prenapuhano već tako kako je. Mnogi koji su ga imali prilike čuti na koncertu, pogotovo na jednom od Furie toura, mogli su primjetiti koliko je iskreno bio ganut kad je izašao na pozornicu i vidio koliko ga ljudi voli, cijeni i koji su spremni izdvojiti nešto novaca iz svojih đepova samo kako bi dva sata proveli slušajući njegove najveće hitove kojih je stvarno puno, da sad krenemo nabrajat nebi imalo previše smisla.

Smatramo kako su jedne od najljepših ljubavnih pjesama potekle upravo od Tonija.
Tony se rodio 31. svibnja 1969. godine u Puli, a sa pjevanjem počinje već u 15 godini kada se dalo naslutiti da se zaista radi o velikom talentu.

Inače Tony je od svojih početaka do danas zaista napravio puno, a možemo reći kako se na neki način i transformirao od mladog dečka sa loknicama zbog čega su ga mnogi znali zavrkavali, a neki ga čak nisu ozbiljno ni shvaćali iako je već i tada imao pjesme koje su danas rado pjevane i slušane na raznim konecrtima.

Osim što se transformirao u malo ozbiljniju osobu, iakoo je i dalje ostao zafrkant, smirio se i na taj način da je prestao sa svojim ekspertimentima koje je isprobavao u mladosti, našao ljubav svog života i odlučio svoju karijeru staviti na još čvršće noge i pokazati kako se na njega može računati još jako dugo.

“Blago onom tko te ima” je pjesma kojom se Tony popeo na vrh glazbenih ljestvica i tamo ostao da danas, kao da je od te pjesme počeo svoju novu etapu života u glazbenom svijetu i najavio kako se ne misli tako skoro maknuti sa vrha. A zapravo je tako i bilo, odnosno još uvijek je, jer pjesme koje su krenule bile su sve bolje i bolje, odnosno jedna bolja od druge.

Danas je Tony poprilično uvaženo ime na glazbenoj sceni koje nastoji iznova svaki put sve bolje potkrijepiti ničim drugim nego svojim pjesmama koje nas stvarno znaju dotaknuti na onaj posebni način.