Renee Zellweger

Renee Zellweger
Uspjela je osvojiti Oscara za najbolju sporednu glumicu u poznatom filmu "Studengora". Također je osvojila tri Zlatna globusa, a 2007. godine proglašena je jednom od najbolje plaćenih holivudskih glumica.
Renee Zellweger rođena je 25. travnja 1969. godine u Teksasu u obitelji poznatoj kao katolici i episkopalci. Naime otac je radio kao inženjer elektrotehnike i strojarstva, a majka Kjelfried Irene kao medicinska sestra i babica. Sa svega devet godina Rene se preselila iz rodnog Baytowna u Katy, predgrađe Houstona, gdje je pohađala srednju školu nakon čega je maturirala 1987. godine.

Kroz odrastanje pored škole Rene je svoje slobodno vrijeme provodila obavljaući bezbroj aktivnosti. Naime bila je navijačica, gimnastičarka te članica glumačkog kluba. Kao što možemo primjetiti skoro nikada nije ništa prepuštala slučaju i zbog toga je uvijek znala gdje će završiti kasnije uživotu.

Pored silnih nagrada koje je uspjela osvojiti, njezin vjerojatno najveći trenutak bilježi se kada je svojom ulogom u Dnevniku Bridget Jones uspjela osvojiti kritičare i sve one koji su se oštro protivili tome da jedna glumica iz Amerike dobije tu ulogu. Naime nakon ekranizacije prve knjige, svi su zašutjeli i odali priznanje Rene kao zaista vrhunskoj glumici koja može glumiti sve i to tako uvjerljivo. Pored Bridget Jones, tu je još veliki broj filmova koji su isto tako polučili veliki uspjeh, a među njih možemo ubrojati: "Bolničarku Betty", "Ja, ja i Irena".

Što se tiče njezinog privatnog života poznato je da je bila u vezi s mnogim glumcima, među kojima su Jim Carrey, George Clooney. Isto su je tako povezivali s Luke Perryjem, Paulom McCartneyjem i drugima. Godine 2005. čak je ušla u brak s poznatim country pjevačem Kenny Chesneyem, ali je brak bio poništen nakon samo četiri mjeseca.

Iako privatno nije imala previše sreće, profesionalno je ostvarila karijeru iz snova, gdje još ima mjesta za velik broj uloga koje će kritičari moći pohvaliti.

Slične biografije