Angelina Jolie

Angelina Jolie
Kad pogledamo sve zajedno mora se priznati da se radi o jednoj osobi koja je prije svega pokazala svoj prepoznatljivi talent da zna glumiti, odnosno da zna na prepoznatljivi način prikazat ono što od nje redatelji i producenti očekuju.
Koliko je dobra glumica dokazuju i brojne nagrade koje je osvojila, a tu prije svega treba ubrojiti Zlatni globus za najbolju žensku glavnu ulogu u filmu George Wallace za ulogu lijepe i divlje Gie Carangi, poznate svjetske manekenke. Isto tako treba spomenuti poznatu ulogu u filmu Prekinuta mladost gdje je glumila uz Winnonu Ryder, kada je dobila Zlatni globus i Oscar za najbolju sporednu glumicu.

Možemo reći da je posao glumice i zvijezde Angelini na neki način bilo suđeno, jer kad malo bolje pogledamo rođena je u glumačkoj obitelji. Otac joj je poznati oskarom nagrađen glumac Jon Voight, a majka bivša manekenka i glumica Marcheline Bertrand.

Nažalost, ne možemo reći kako je Angelina imala sretno djetinjstvo budući da su joj se roditelji razveli kad je imala svega godinu dana. No, unatoč tome, uspjela je razviti blizak odnos sa svojim bratom koji su jedan drugom bili podrška kroz teška vremena.

Njezini počeci filma vežu se uz televiziju gdje se tek nakon nekog vremena uspjela probiti na veliko platno filmovima kao što su Kontrolori leta, Sakupljač kostiju, Lara Croft i mnogi drugi.

Smatramo kako svoj najveći uspjeh Angelina vidi u odgoju svoje djece gdje je naravno neke i posvojila, kasnije sa svojim dragim isto tako poznatim glumcem Brad Pittom. Osim po svojoj glumi Agelina je najpoznatija po humanitarnom djelovanju, gdje nastoji pomoći svim onima koji su se našli u teškim situacijama i to prije svega izbjeglicama iz ratom opustošenih područja kao što su Pakistan, Tanzanija, Sierra Leonea i mnogih drugih područja.

Voljeli ju ili ne, činjenica je da je Angelina u mnogo toga posebna i da svoje uspjehe jednostavno niže na svim poljima u životu, bilo da se radi o djeci, obitelji, ili karijeri.

Slične biografije