Brad Pitt

Brad Pitt
Od njegovih filmova svakako treba izdvojiti "Intervju s vampirom", "Legenda o jeseni", "Sedam", "Dvanaest majmuna", "Sedam godina u Tibetu", "Klub boraca", "Ispovijedi opasnog uma", "Troja", "Babel" i mnogi drugi. Vjerujemo kako ne treba posebno napominjati kako je svaki od tih filmova privukao veliku pozornost, budući da je u njima glumio čuveni Brad Pitt.
Brad Pitt rođen je 18. prosinca 1963. godine u mjestu Shawnee u Oklahomi, u obitelji srednjoškolske pedagoginje Jane Ette i Wiliama Alvina Pitta, vlasnika tvrtke za prodaju kamiona. Zajedno sa svojim bratom Dougom i sestrom Julie Neal odrastao je u Springfieldu u Missouriju. Što se tiče njegovog školovanja, pohađao je Srednju školu Kickapoo, gdje se bavio raznim izvannastavnim aktivnostima.

Nakon srednje škole upisao je Sveučilište Missouri-Columbia, gdje je pohađao novinarsku školu. Već je tada znao da će njegov životni put biti gluma, pa se 1987. godine preselio na Beverly Hills, gdje je šest godina studirao glumu kod učitelja Roya Londona. Njegovi počeci vežu se uz sitcom "Head of the Class". Također je gostovao u dvije epizode popularne serije "Growing Pains".

Nakon serija počeo se polako pojavljivati u filmu, pa je tako prvu ulogu dobio u filmu "Tamna strana sunca", gdje je glumio mladog Amerikanca kojeg obitelj odvodi na Jadran kako bi se izlječio od kožne bolesti. Nakon toga pojavio se u filmu "Too Young to Die". Možemo reći kako je pravi preokret u glumi doživio ulogom u filmu "Intervju s vampirom", nakon čega je krenula prava lavina ponuda za brojne uloge.

Što se tiče njegovog privatnog života, poznato je kako je hodao s brojnim glumicama, od čega ipak treba izdvojiti vezu s Jennifer Aniston s kojom se na kraju i vjenčao. Vjenčali su se 29. srpnja 2000. godine. Međutim pet godina kasnije par je najavio rastavu, nakon čega je Brad završio u vezi s Angelinom Jolie. Danas njih dvoje ima troje svoje biološke djece te posvojenu djecu.