Joe DiMaggio

Joe DiMaggio
DiMaggio je čak tri puta osvajao prvenstvo te 13 puta za redom bio najbolji kao All-Star igrač. U svojih trinaest godina igranja za Yankeese, osvojio je čak devet svjetskih prvenstava. Možemo reći kako je praktički djelovao nezaustavljivo te prije svega nadmoćno na samom terenu.
Joe DiMaggio rodio se 25. studenog 1914. godine u mjestu Martinez u Kaliforniji kao osmo od devetoro djece roditelja Giuseppea te Rosalie. Ime je dobio prema svom ocu u čast jednog od njima najdražih svetaca. Vrlo brzo nakon rođenja cijela se obitelj preselila u San Francisco dok je Joe imao svega godinu dana.

Njegovi roditelji bili su poznati po tome što su radili kao ribari da bi prije svega mogli prehraniti cijelu svoju obitelj. Joe je dosta rano počeo pokazivati znakove po kojima se mogao prepoznati veliki sportski talent koji dolazi. S vremenom je baseball postao najbitniji u njegovu životu. Prema jednoj njegovoj izjavi moglo se zaključiti kako mu se u jednom trenu cijeli život vrtio oko karijere koja je zamalo završila, prije nego što je počela budući da je doživio ozljedu lijevog ligamenta.

Vrlo brzo je postao očito kako se radi o jednom od rijetkih slučajeva tako dobrih igrača koji svojom igrom ostavljau sve bez teksta. Osim po nevjerojatnoj igri, na stranice svih novina dospijevao je i zbog svog ljubavnog života. Naime neko vrijeme proveo je u braku s Marilyn Monroe koja skoro nikada nije prebolio.

Kraj života doživio je 8. ožujka 1999. godine.