Christopher Reeve

Christopher Reeve
Christopher D′Olier Reeve poznati je američki glumac, redatelj i scenarist koji je do tragičnog trenutka 1995. godine, kada je pao s konja imao praktički sve što jedan glumac može poželjeti od svoje karijere. Kroz više projekata pokazao je kako može biti uspješan na više polja u životu.
Christopher se rodio 25. rujna 1952. godine u obitelji Barbare Pitney i Franklina D′Oliera Reeva, koji je bio poznati učitelj, pisac, pjesnik te učenjak. Poznato je kako je Reeve bio potomak guvernera Thomasa Dudleya te Johna Winthropa, a njegova je majka bila unuka Mahlon Pitney, drugog vrhovnog sudca.

Unatoč tome što je rođen u bogatoj obitelji, Reeve je radio na dokovima lučkih radnika kako bi osjetio što to znači zaraditi svoj novac.

Da će se jednog dana baviti glumom, bilo je očito dok je još bio dijete. Naime već je tada glumio pred svojim prijateljima i naravno članovima obitelji, a kada je imao svega 15 godina dobio je mjesto pripravnika u kazalištu u Wiliamstownu. Tada je jednostavno počeo odstupati od svih svojih kolega, jer je bilo očito da se radi o zaista velikom talentu.

Svoje glumačke početke bilježi na kazališnim daskama gdje je imao priliku izvježbati svoje umijeće i pokazati koliko zapravo zaista vrijedi.

Nakon što je uspio diplomirati na Princetonu, Reeve je odlučio otići u New York kako bi svoju karijeru izgradio u kazalištu. Bilo je to vrijeme dokazivanja. Poznato je kako je na neko vrijeme otišao u Glasgow gdje je radio u produkcijama diljem Škotske i Engleske. Bio je strašno inspiriran načinom govora i samim glumcima.

Uskoro nakon povratka iz Europe krenule se prve uloge na filmu, a ona zasigurno najveća bila je 1978. godine kada ga je glavni redatelj Lynn Stalmaster zamolio da odglumi junaka iz stripova. Bio je to ključan trenutak za njegovu daljnju karijeru. Od njegovih filmova svakako treba navesti: "The Aviator", "Morning Glory", "The Rose and the Jackal", "Noises Off" i mnoge druge.