Kirk Douglas

Kirk Douglas
Očito je talent za glumu naslijedio i njegov sin Michael koji je isto tako na putu da postane jedan od najboljih glumaca koji su se pojavili, a koji je isto poput svog oca pokupio taj nevjerojatan šarm i markantnost. Cijela obitelj Douglas, obitelj je velikih talenata koji su svojim izvedbama svakako ostavili jedno veliko naslijeđe i postavili zaista velike kriterije.
Kirk Douglas rođen je 9. prosinca 1916. godine u obitelji siromašnih ruskih Židova koji su u SAD doselili iz Gomela koji se danas nalazi u Bjelorusiji. Rođen je kao Išur Danielovič Demsky, međutim čim se konkretno počeo baviti glumom svoje je ime promijenio i tako postao popularan kao Kirk Douglas.

Dakle unatoč lošim uvjetima u kojima je odrastao uspio je završiti fakultet, a pored toga bavio se brojnim drugim aktivnostima među koje možemo ubrojiti i hrvanje. Budući da nije imao previše novaca, razmišljao je da pored fakulteta krene raditi kao glumac, no za to se morao prijaviti u dramsku školu, gdje je izučio jako dobro svoj idući zanat.

Na samom tečaju je upoznao svoju buduću suprugu Dianu Dill te Lauren Bacall koja mu je pomogla da započne svoju karijeru na filmu, jer je dotada nastupao kao i većina drugih glumaca u kazalištu. Imao je sreću što je redatelj za film koji se tada snimao tražio markantan izgled što je Kirk imao.

Pored filmske karijere koja je bila na samom poečtku, služio je u Drugom svjetskom ratu od ulaska SAD u rat do 1945. U to je vrijeme ponovno sreo svoju nekadašnju kolegicu Dianu Dill s kojom se odlučio oženiti. Brak je trajao osam godina, a dobili su sina Michaela te Joela. Nakon braka s Dianom oženio se s Anne Buydens s kojom je dobio još dva sina, a još su uvijek u braku.