Michael Douglas

Michael Douglas
Činjenica je kako je Michael imao malo lakši put za razliku od ostalih, budući da je imao slavnog oca poznatog glumca Kirka Douglasa. Zbog toga su mu se otvorila mnoga vrata. Od njegovih većih projekata možemo izdvojiti "Sirove strasti", "Let iznad kukavičjeg gnijezda", "Lov na zeleni dijamant", "Fatalna privlačnost", "Wall Street" s kojim je osvojio Oscara te mnogi drugi.
Michael Kirk Douglas rođen je 25. rujna 1944. godine u New Brunswicku, državi New Jersey u obitelji slavnog oca Kirka Douglasa te glumice sa Bermuda Diane Hill. Njegovi djed i baka s očeve strane bili su židovski imigranti iz Rusije, dok su oni s majčine strane došli s Bermuda. Micahel je srednju školu završio u Deerfieldu nakon čega se obitelj preselila u Connecticut. Godine 1968. diplomirao je dramske umjetnosti na Kalifornijskom sveučilištu u Santa Barbari.

Malo ranije spomenuli smo kako je imao malo lakši put za razliku od ostalih glumaca no unatoč tome to nikad nije umanjio njegov veliki talent za glumu koji je pokazao u velikom broju filmova. Što se tiče njegovog privatnog života, 1997. godine oženio se s Diandrom Luker s kojom ima sina Camerona. U 2000. razveli su se nakon 23 godine braka. Vrlo brzo nako što se razveo od prve žene, 18. studenog te iste godine upoznao je Catherine Zetu-Jones. Vrlo brzo završili su kao par te se vjenčali, a danas imaju dvoje prekrasne djece.

U svojoj dosadašnjoj karijeri imao je velik broj uloga od kojih je svaka bila na svoj način i od kojih je svaka pokazala kako se zaista radi o vrhunskom glumcu koji je očito naslijedio talent od svog oca, ali očito ne samo talent za glumu nego i prepoznatljivi šarm.