Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones
Naime radi se o zaista prekrasnoj glumici posebnog izgleda koja je svoju slavu započela poznatom britanskom serijom "Dražesni pupoljci svibanjski".
Do sada je ostvarila 23 uloge sa mnogim slavnim partnerima kao što je Micahel Douglas, George Clooney, Liam Nesson, Anthony Hopkins, Antonio Banderas te Sean Connery. Oscara je dobila 2003. godine za ulogu Velme Kelly u mjuziklu "Chicago" kada je tražila periku s frizurom tipičnom za dvadesete godine prošlog stoljeća, jer je htjela da joj se vidi lice i da obožavatelji ne sumnjaju kako je sve plesne scene odradila sama.

Catherine Zeta-Jones rođena je 25. rujna 1969. godine u Swanseau, malom primorskom gradići na južnoj obali Walesa u obitelji, gdje je majka radila kao krojačica, a otac David bio je vlasnik tvornice slatkiša. Pored nje tu su još dvojica braće, David i Lyndon. Poznato je kako je svoje ime dobila po bakama, s tim da je očeva majka bila Zeta Jones, a majčina Catherine Fiar.

Što se tiče njezinog glumačkog poziva, već se u ranijoj fazi života mogao primjetiti njezin veliki talent. Baš zbog tog velikog dara je dosta rano napustila školu kako bi se mogla posvetiti glumi. Njezin prvi posao bile su razne reklame s kojima se pokušavala probiti na scenu velikog glumačkog svijeta.

Svoje početke prije svega ostvarila je u kazalištu, pa je tako u West Endu imala par nevjerojatnih nastupa. Jednom je čak nastupala u lokalnom Velikom kazalištu, gdje je jednom prilikom došao i Mickey Dolenz, koji ju je želio angažirati za jedan od svojih projekata. Toliko je bio očaran njezinim izvedbama da ju je molio da ostane do kraja turneje.

Na filmu je debitirala u 18. godini, a mjesto radnje bila je Francuska s filmom "1001 noć" redatelja Phillipea de Brocea. Glumila je velikom broju britanskih i američkih televizijskih serija. Vjerujemo kako joj je pravu slavu donijela serija "Dražesni pupoljci svibanjski", nakon čega su je primjetili brojni filmaši iz Hollywooda.

Prvi veliki film za vanjsko, odnosno američko tržište bio je "Zorro", nakon čega su uloge samo prštale, a svakom novom ulogom Catherine je pokazala kako se na nju zaista može računati svakom ulogom koja joj se ponudi.