Bill Cosby

Bill Cosby
Kao što smo spomenuli ranije ostao je najpoznatiji po čuvenom Cosby Showu koji su pratili gledatelji diljem svijeta. Nije naodmet spomenuti kako se i danas reprize ove serije gledaju s velikim oduševljenjem, a vjerujemo da je gledatelje najviše oduševila sama gluma, počevši naravno s Billom do njegove žene i djece koja su nam svima ostala urezana u sjećanje.
Bill Cosby rođen je 12. srpnja 1937. godine u Philadelphiji. Odrastao je s majkom i djedom koji ga je naučio ponekim šaljivim trikovima. Nakon što je završio deseti razred pridružio se mornarici te je tako završio srednju školu putem dopisnog tečaja. Kasnije je dobio atletsku stipendiju na Sveučilištu Temple.

Tijekom studija radio je kao šanker, a budući da je pritom rado zabavljao svoje goste, shvatio je kako bi trebao raditi kao stand-up komičar. Na početku njegove karijere mentor mu je bio Carl Reiner. On mu je pomagao poboljšati komičarske vještine. Prekretnicu karijeri imao je 1965. godine kada se pojavio u filmu "I Spy" u ulozi Alexandra Scotta. Za taj je film dobio Emmyja i tako postao prvi Afroamerikanac koji je osvojio tu prestižnu nagradu.

Najveći trenutak u njegovog karijeri bilo je snimanje Cosby Showa za koji je inzistirao da bude sniman u New Yorku. Serija je oborila sve rekorde gledanosti, a Cosby je postao najjača pokretačka snaga osamdesetih godina. Serija je svoje snimanje završila početkom devedesetih godina, točnije 1992. godine.

Što se tiče njegovog privatnog života, u braku je s Camille Oliviom Hanks s kojom je dobio petero djece.

Bill i Camille upoznali su se tijekom šezedesetih godina kada je on nastupao u Washingtonu. Nažalost 1997. godine njega i njegovu obitelj zadesio je tragičan događaj kada im je sin Eniss Cosby ubijen dok je mijenjao gume na autu. Poginuo je kao nevina žrtva mafijaškog obračuna. Bill se nikada nije u potpunosti oporavio, a budući da svi znamo kako je oduvijek držao najviše do svoje obitelji, vjerujemo da ga je taj događaj poprilično uzdrmao.