Amelie Mauresmo

Amelie Mauresmo
Amelie Mauresmo poznata je francuska tenisačica rođena 5. srpnja 1979. godine u Saint-Germain-en-Laye. Svoju karijeru obilježila je velikim trenucima u kojima su se našli događaji kao što je osvajanje dva Grand Slama, od kojih je jedan Australian Open i Wimbledon. Možemo reći kako je 2006. godina bila odlična sezona što se tiče njezine igre, a ne treba zaboraviti kako je 2004. godine neko vrijeme bila prva igračica svijeta, što je bila konačna potvrda koliko vrijedi kao sportaš i osoba.
Svoje početke u tenisu bilježi još od svoje četvrte godine nakon što ju je inspirirala pobjeda Yannicka Noah, nakon čega je u dogovoru sa svojim roditeljima odlučila uzeti prvi reket i krenuti stazom poznatih sportaša. Ne treba posebno napominjati kako su vrhunski rezultati počeli dolaziti jako rano i to već u juniorskoj kategoriji kad je 1996. godine osvojila Wimbledon i French Open i kada je postala svjetskom juniorskom prvakinjom.

Nakon juniorskih naslova Amelije je krenula profesionalnim putem bavljenja tenisom i počela nizati jako dobre rezultate, čime je ušla u povijest kao još jedna tenisačica koja je obilježila svoje razdoblje tenisa jako dobrim igrama.

Nažalost kao kod većine sportaša tako je i Amelie imala uspone i padove koji su uglavnom bili vezani za njezine ozljede koje su je znale udaljiti sa terena na neko vrijeme i tako je 2009. godine došao trenutak da se Amelie pridruži određenoj listi poznatih tenisača koji su obilježili određene periode.

Kako svemu dođe kraj tako je i za nju kada je odlučila prekinuti karijeru što se pokazalo da nije bilo nimalo lako, a kad malo bolje pogledamo radi se o zaista zavidnoj karijeri od 25 osvojenih turnira i kao što smo rekli dva Grand slama.

Potrebno je spomenuti kako je ostvarila 544 pobjede u odnosu na 266 poraza, kad je na prvom mjestu WTA ljestvice stajala punih 39 tjedana, kad se smatralo da je njezina pozicija praktički nedodirljiva.

Velik broj stručnjaka složio se kako je svoju karijeru započela velikim dolaskom, strašću koja je obilježila veličanstvene igre, a završila jednim tihim povlačenjem, kada je strasti već skoro ponestalo.

Slične biografije