Alessandro Nesta

Alessandro Nesta
Kad bi počeli pričati o tome tko je najbolji stoper svih vremena kojeg je i Pele priznao kao jako dobrog igrača stavivši ga na svoj čuveni popis. Naravno da pričamo o Alessandru Nesti još jednom talentu koji je došao iz jake nogometne nacije.
Ovaj talentirani igrač rodio se u Rimu, 19. ožujka 1976 godine, koji je možda mirovao samo dok je bio mali i ovisio o drugima. Vrlo brzo Nesta je krenuo stazama drugih slavnih igrača koji su svoje ime zabilježili u povijesti načinom igre i naravno tretiranjem drugih igrača oko sebe.

Alessandro Nesta poznat je kao obrambeni igrač, stoper koji se trrenutačno nalazi u nogometnom klubu poznatiji kao AC Milan u kojem će navjerojatnije završiti svoje dane aktivnog igranja nogometa.
Možemo reći da je zaista imao bogatu karijeru u koju možemo uključiti klubove kao što su Lazio u periodu od 1993. – 2002. te Milan u kojem igra od 2002. godine gdje je do sada zabio već 128 golova.

Osim igranja po poznatim klubovima, karijera ovog čuvenog igrača nastavila se dalje unutar reprezentacije gdje je bio pozvan braniti boje svoje zastave. Vjerojatno najveći vrhunac doživio je kada je sa reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo i postao najbolji stoper svijeta.

Trenutno u Milanu za koji igra osvojio je dva puta ligu prvaka, što znamo da je san svakom igraču. Naime, nije mala stvar dva puta osvojiti jedno od najprestižnijih natjecanja u Europi, koje svoju vrijednost polako dokazuje izvan same Europe, jer je više manje cijeli svijet čuo za klubove kao što su Milan, Barcelona i igrače koji svojom igrom čine da ime kluba ode zaista daleko.

Koliko su mu karijeru obilježile dobre igre, tako je jedan dio činila borba s ozljedama koje su ga udaljavale od igre na neko vrijeme čime se morao svaki put iznova vraćati na staze svjetske slave. Kao što je slučaj s trenutnim klubom Milan za koji još nije siguran koliko će igrati, jer se naime radi o godinama koje znače puno za igranje nogometa. Smatramo kako je svejedno kada će prestati igrati, jer će svojim načinom igre ostati zapamćen kao jedan od najboljih igrača svijeta.

Slične biografije