Joan Collins

Joan Collins
Na filmu je debitirala sa samo 18 godina, a pravi procvat što se tiče karijere dolazi nakon što joj je sada pokojni producent Aaron Spelling ponudio ulogu Alexis Carrington u tv-sapunici Dinastija. Pored Dinastije gostovala je u velikom broju humorističnih serija, a pored toga glumila je glavnu ulogu u ekranizaciji romana "Pastuh i Kučka", čiji je scenarij napisala njezina sestra Jackie.
Ti su romani bili proglašeni mekom pornografijom, pa se tako i Joan pojavila gola. Filmovi su rezultirali velikim uspjehom, a nakon toga Joan je svakako zadržala titulu jedne od najseksepilnijih glumica tog razdoblja. Pored filmova koji su bili ekranizacija romana koje je napisala njezina sestra, glumila je i u James Bondu, a za svoj je doprinos filmu bila nagrađena Redom Britanskog Carstva.

Joan Collins rođena je 23. svibnja 1933. godine u Londonu, u obitelji oca židovskog lovca na talente, porijeklom iz Južne Afrike te majke Engleskinje. Možemo reći kako dolazi iz obitelji umjetnika, gdje praktički niti jedan član obitelji nije pristajao na prosječnost. Htjeli su postići savršenstvo čega su se god primili.

To se može primjetiti kod njezine sestre Jackie Collins poznate spisateljice ljubavnih romana koja ih je dosada objavila skoro 24. Pored dviju sestara, tu je i brat Bill koji se bavi razvojem nekretnina. Joan je pohađala Kraljevsku akademiju za dramske umjetnosti, a na filmu je debitirala sa 18 godina. Treba napomenuti kako je bila dosta mlada kada je krenula put Hollywooda u potrazi za ulogama, no ipak se njezini počeci više vežu uz veze sa slavnim glumcima nego po umijeću prikazanom na filmskom platnu. Danas je Joan priznata glumica.