Bo Derek

Bo Derek
Osim uspješnih uloga koje je imala, poznato je kako su neki od njezinih idućih filmova, kao što je bio "Tarzan, the Ape Man", zatim "Bolero" te "Ghosts Cant Do It" donijeli joj čak tri Zlatne maline i nominaciju za "Najgoru glumicu stoljeća". Što se tiče njezinog privatnog života, poznato je da je po svojim političkim stajalištima republikanka koja je na izborima 1988. i 1992. podržala Georgea Busha starijeg, dok je 2000. i 2004. sudjelovala u kampanji Georgea Busha mlađeg. Pojavila se čak na obadvije republikanske konvencije.
Bo Derek rođena je 20. studenog 1956. godine kao Mary Cathleen Collins u Long Beachu, Kaliforniji u obitelji koja vuče irske, francuske, nizozemske i velške korijene. Njezin otac nalazio se na izvršnom položaju jedne manje firme dok je majka radila kao make-up vizažist i frizer. Pohađala je Srednju školu Narbonne u Harbor Cityju u Kaliforniji.

Njezini počeci u filmografiji vežu se uz njezinog supruga, kada je dobila vodeću ulogu u filmu koji je snimljen 1973. godine, a koji je u kina pušten tek osam godina kasnije. Usljedilo je zanimljiv period kada je stasala kao seks simbol kojeg su često uspoređivali s Farah Fawcett, koja je svoju popularnost stekla snimajući kultnu seriju.

Poznato je kako je prije nego što je počela glumiti, neko vrijeme radila kao fotomodel, a u to je vrijeme upoznala redatelja Johna Dereka koji je bio stariji trinaest godina. Nakon što se John razveo od Linde Evans, vjenčali su se 1976. godine. Prije vjenčanja preselili su se u Njemačku kako bi izbjegli progon od strane američkih vlasti, budući da je Bo tada imala svega 16 godina. Nakon što je napunila 18 godina, par se vratio u SAD. U braku su bili sve dok John nije doživio infarkt i umro.

Kad je malo bolje pogledamo, ne trebamo vidjeti slike iz mladosti da bismo znali da se radi o ljepotici koja je u svojoj mladosti vladala društvenom scenom, kada su se za nju otimali brojni modni časopisi.