Paul McCartney

Paul McCartney
Paul McCartney je nastavio tu tradiciju ikone što se može vidjeti po tome koliko je i dalje popularan te koliko su isto tako slušane njegove pjesme koje nemaju veze s Beatlesima. Bitno je samo da se radi o nekadašnjem članu kultnog benda. Poznato je kako se u Guinnessovoj knjizi rekorda navodi kao glazbenik s najviše pjesama na vrhu glazbenih ljestvica, gdje je samo u SAD-u čak 29 njegovih pjesama uspjelo doći do broja 1. Danas je najbogatiji glazbenik današnjice čije se bogatstvo procjenjuje na 1,5 milijardi američkih dolara.
Paul je rođen 18. lipnja 1842. godine u Liverpoolu, u bolnici gdje je njegova majka radila kao medicinska sestra. Rodio se u obitelji gdje je majka prakticirala rimokatoličku vjeru, a otac je bio usmjeren prema agnosticima. Školu je počeo pohađati 1947. godine, a u vrijeme školovanja upoznao je Georga Harrisona.

Paulov otac bio je poznat po tome što je svirao trubu i pijano u jazz bendu koji je vodio i kojim se trudio potaknuti Paula na glazbu i dočarati čaroliju koja nastaje od same glazbe. Njegov otac poticao ga je da što više vremena provede slušajući bend i tako upija sve ono potrebno što bi jedan glazbenik morao imati.

Možemo reći kako je otac uspio i Paul se odlučio koncentrirati na glazbu. Njegov zvjezdani put krenuo je onog trenutka kada je upoznao Johna Lennona i kada se ponovno susreo s Georgom Harrisonom s kojima je počeo svirati u grupi koja će se vrlo brzo nazvati The Beatles i koja će šezdesetih godina prošlog stoljeća doživjet planetarnu slavu.

Nakon što su se Beatlesi raspali, Paul je samostalnu karijeru započeo izdavanjem dva samostalna albuma poznatiji kao "McCartney" i "Ram" nakon čega je osnovao bend Wings koji su zajedno svirali do 1981. godine., nakon čega se konačno odlučuje na samostalnu karijeru gdje je imao nekoliko hitova kao što su "Coming up", "No more Lonely Nights", "Hope of Deliverance" i mnogi drugi.