Paul Allen

Paul Allen
Ujedno je osnivač i predsjednik Vulkan d.d. koja upravlja poslovima koji se uglavnom odnose na sve one aktivnosti za pmaganje drugima. Možemo reći najsličnije humanitarnoj organizaciji. Pored toga Allen posjeduje dvije sportske ekipe kao što su Seattle Seahawksi, poznati klub iz nogometne lige te Portland trail Blazersi iz NBA. Također je vlasnik Seattle Sounders nogometnog kluba, njihov je većinski dioničar.
Paul Allen rođen je 21. siječnja 1953. godine u Seattleu, Washingtonu u obitelji gdje je otac radio kao direktor Sveučilišta u Washingtonu. Poznato je kako su se Allen i Bill susreli u ranijoj fazi života gdje su dijelili ljubav prema računalima i svemu novome što iz tih računala može proizaći. Nakon završene srednje škole našao se na Sveučilištu u Washingtonu gdje je pauzirao dvije godine, jer se odlučio zaposliti kao programmer za poznatu tvrtku u Bostonu.

Allen i Gates su se ponovno našli u Honeywellu gdje je Allen uspio uvjeriti Gatesa da odustane od školovanja na Harvardu kako bi zajedno osnovali Microsoft. Kao što možemo primjetiti Allen je od tog trenutka bio suosnivač Microsofta u Albuquergue, Novom Meksiku gdje su započeli s osnovnim programima. Godine 1980. krenuli su sa Disk Operating System (DOS), dakle sa operativnim sustavom DOS-om gdje se vrlo brzo počelo raditi na tome da DOS promijene u novi operativni sustav koji će funkcionirati bolje i brže.

Nažalost 1982. godine Allenu je dijagnosticiran Hodgkinov limfom zbog čega se povukao kako bi se pokušao izlječiti. Naime iako je imao uspješno liječenje, nije se vratio u Microsoft nakon čega se počeo povlačiti iz društva. Ostavku je službeno podnio 2000. godine, ali je zatražio da ga se zadrži kao konzultanta. Prodao je 68 milijuna dionica Microsofta s tim da još uvijek posjeduje 138 milijuna dionica. Godine 2007. i 2008. uvršten je među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.