Howard Stern

Howard Stern
Tijekom godina rada razvio je svoj poseban stil i to ponajviše na WRNW stanici u Manoru. Godine 1981. radio je u paru s drugom izvjestiteljicom Robin Quivers na WWDC u Washingtonu, nakon čega se preselio na poznatu postaju WNBC u New Yorku. Ponovno se nakon toga pojavio na WXRK postaji te postao jedna od najpopularnijih radio ličnosti tijekom svog dvadesetgodišnjeg mandata na radiju.
Tijekom velikog broja intervjua koje je davao moglo se primjetiti kako je sebe oduvijek opisivao kao "kralj svih medija". Od 1987. godine ugostio je brojne poznate osobe. Osim voditeljstva iskušao se kao pisac. Naime napisao je dvije knjige od kojih je "Miss Amerika" provela 16 tjedana kao knjiga broj jedan, odnosno kao bestseller prema New York Timesu. Njegov radio show dosada je zaradio 41,2 milijuna dolara.

Howard Stern rođen je 12. siječnja 1954. godine u židovskoj obitelji koja je živjela u Jackson Heights Queens u New Yorku, u obitelji Bena i Ray koji su inače bili djeca Austro-Ugarskih imigranata. Cijela se obitelj ubrzo preselila u mjesto Roosevelt na Long Island gdje se Howard počeo interesirati za radio. Majka Ray je tada bila s njim i njegovom sestrom kod kuće, a otac je bio suvlasnik studija Aura gdje su stvoreni brojni crtići.

Nakon što je završio šesti razred u Washington-Roseu, cijela se obitelj preselila u obližnji Rockville Centre gdje je počeo pohađati Srednju školu Side. Ubrzo nakon toga krenuo je na Sveučilište Boston gdje je proveo dvije od četiri godine, budući da je već tada znao da je njegova budućnost na radiju. Kao voditelj počeo je raditi već na kampusu na WTBU postaji, gdje se uglavnom orijentirao na čitanje vijesti.

Ubrzo nakon toga uspio je upasti u Školu za javne komunikacije, gdje je stekao diplomu. Nakon toga je odlučio postati poznata ličnost što mu je i uspjelo.

Slične biografije