Cindy Crawford

Cindy Crawford
Cindy Crawford poznati je američki model koja je krasila brojne naslovnice tijekom svoja karijere. Njezin uspjeh kao modela doveo ju je do uloga u TV projektima, a isto je tako bila imenovana trećom najseksi osobom devedesetih te jednom od najseksi žena svih vremena prema poznatom časopisu Mens Health.
Cindy Crawford rođena je 20. veljače 1966. godine u mjestu DeKab, državi Illinois kao kći Jennifer te Johna Crawforda. Svoje otkriće top modela doživjela je kada je imala svega šesnaest godina kada ju je uočio fotograf i njezinu sliku odnio u studio. Tada je ušla u Elite Model Management odakle je počela razvijati svoju karijeru.

Uspjela je završiti srednju školu nakon čega je osvojila stipendiju za studij kemijskog inženjerstva na Sveučilištu Northwestern, gdje je boravila kratko vrijeme budući da je ipak svoj daljnji životni put vidjela u manekenstvu. Tako je prekinula studij i krenula putem manekenske karijere. Potpisala je ugovor s Elite u New Yorku.

Tijekom osamdesetih i devedesetih godina bila je među najpopularnijim supermodelima. Pojavljivala se u svim važnijim časopisima kao što je Vogue, W, Peoples, Harpers Bazaar, Elle, Cosmopolitan te Allure.

Također se pjavila u brojnim modnim kampanjama uključujući i one za Versacea, Escadu te Revlon.

Nakon bogate karijere kao modela, odlučila je nastaviti dalje prodavajući video kazete brojnim obožavateljima o vježbanju. Naime sve te kazete sadržavale su brojne vježbe koje je Cindy demonstrirala. Godine 2005. lansirala je novu liniju namještaja poznatiju kao "Cindy Crawford Home Collection".

Što se tiče privatnog života, četiri godine bila je u braku s Richardom Gereom, a iako nisu imali djece, tvrdi kako je on bio jedna od najutjecajnijih osoba u njezinom životu. Danas je u braku s Randijem Gerberom s kojim ima dvoje djece, Presleya Walkera rođenog 2. srpnja 1999. godine te Kaju Jordan rođenu 3. rujna 2001. godine.

Osim po iznimno uspješnoj karijeri, Cindy je poznata i po svom doborčiniteljskom radu. Naime dok je imala deset godina njezin mlađi brat Jeff, umro je od leukemije. Zbog toga se od prvog trenutka kada je zasjala kao veliki model, potrudila da ovu bolest stavi pod reflektore, da se krene s istraživanjem i nešto poduzme.

Slične biografije