Damir Kajin

Damir Kajin
Damir Kajin poznat je kao zastupnik u hrvatskom parlamentu već četvrti uzastopni mandat te potpresjednik IDS-a koji svoje stalno boravište ima u Buzetu, simpatičnom malom mjestu koje odiše poviješću. Trenutno se nalazi u saboru kao stranački zastupnik IDS-a, a pored toga je dio Kluba zastupnika Istarskog demokratskog sabora.
Do sada je obnašao više dužnosti unutar sabora, a one se odnose na člana Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, zatim na člana Odbora za financiranje i državni proračun te predsjednik Kluba zastupnika Istarskog demokratskog sabora.

Ranije smo spomenuli da kao političar poprililno iskače iz svakodnevne šablone i to ponajprije svojim načinom izražavanja kojim jasno daje do znanja da se ne boji reći što misli. To čak misle i oni koji ga ne vole. Činjenica je da se radi o političaru bez dlake na jeziju.

Damir Kajin poznat je još po tome što se zalaže za decentralizaciju Hrvatske koja bi s vremenom Istri omogućila dobivanje statusa autonomne pokrajine, što bi prije svega bilo prirodno rješenje problema prevelikog odljeva novca iz Istre. Istra kao pokrajina koja se zaista izdvaja od svega ostalog svoje uzore vidi u brojnim europskim zemljama koje imaju decentraliziranu upravu i financije.

Više je puta bio napadan da vodi računa samo o jednoj regiji u Hrvatskoj i da ga nije briga što se događa u ostatku zemlje. Unatoč brojnim napadima, Damir i dalje ostaje na svom uobičajenom načinu ponašanja, a to je da se ne boji reći što misli.

Slične biografije