Darko Milinović

Darko Milinović
Radi se o čovjeku koji je postao jedan od najkomentiranijih političara i to ponajviše zbog kontroverzne odluke koju je donio tijekom svog mandata u vladi.
Tijekom svoje dosadašnje karijere nalazio se na mnogim pozicijama, pa je tako 1998. godine bio član Poglavarstva Grada Gospića. Samo dvije godine kasnije postao je član Predsjedništva HDZ-a te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Gospić. Nakon toga postao je dožupanom Ličko-senjske županije te član Poglavarstva Ličko-senjske županije. Od 2003. do 2008. bio je zastupnikom u Hrvatskom saboru, potpredsjednik Hrvatskog sabora te član Odbora za obitelj, mladež i sport.

Tijekom svoje bogate dosadašnje karijere dobio je brojna odlikovanja među koja možemo slobodno navesti medalju “Oluja” za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Oluja. Zatim tu je i Spomenica Domovinske zahvalnosti. Nagradu za poticaj razvoja sporta dobio je od Hrvatskog olimpijskog odbora te Sportskog saveza Ličko-senjske županije. Grad Gospić darovao mu je Plaketu za doprinos razvoju Grada Gospića.

Darko Milinović rođen je 25. travnja 1963. godine u Gospiću. Što se tiče njegovog obrazovanja, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a nakon toga je položio specijalistički ispit iz Ginekologije 1996. godine. Godine 2005 obranio je magistarski rad. Što se tiče njegove karijere van sabora i politike, treba izdvojiti kako je neko vrijeme radio kao ravnatelj Opće bolnice Gospić te kao voditelj Odjela za ginekološke bolesti i porodništvo. Od 1998. do 2002. bio je ravnatelj Opće bolnice Gospić. Također je objavio nekoliko stručnih radova u medicinskim časopisima.

Slične biografije