Patrick Swayze

Patrick Swayze
Svoju je glumačku karijeru započeo pojavljivanjem u seriji M.A.S.H. 1981. godine, s tim da je naravno pravu popularnost stekao filmom "Prljavi ples". Ovaj dio njegovog života možemo nazvati početkom građenja karijere koja će kasnije rezultirati jako dobrim filmovima i vrhunskom glumom koju je Patrick uspio prikazati. Naime od poznatijih filmova treba svakako navesti "Duh", "Pakleni val", "Donnie Darko", "Crni pas", "Kuća na putu" i mnogi drugi filmovi kojima je samo dokazao da može glumiti skoro sve.
Patrick Swayze rodio se 18. kolovoza 1952. godine u Houstonu u obitelji gdje je otac radio kao inženjer, a majka se bavila baletom nakon čega je postala direktoricom Houston Ballet Dance Company. Kao što se može primjetiti, majka je bila ta koja ga je usmjerila u plesačke vode.

Nakon što je odrastao oženio se Lisom Niemi 1952. godine, koju je upoznao tako što je bila učenica njegove majke. Iste te godine odselili su se u New York kako bi nastavili svoje plesačke karijere.

Nažalost zbog stare sportske ozljede Patrick više nije mogao živjeti od plesa, tako je odlučio svoj život usmjeriti prema glumi.

Naravno da je takva odluka bila puni pogodak, zasigurno nije odmogla činjenica kako je u svojim snovima imao punu podršku svojih roditelja koji su očito znali prepoznati potencijal svog sina. Njegova bogata karijera rezultirala je nominacijama za Zlatni globus za koji je bio nominiran čak tri puta.

Pred Patrickom je bilo još puno toga za napraviti, ali nažalost 14. rujna 2009. godine umro je uz svoju obitelj, nakon dugogodišnje borbe s opakom bolešću. Iako ga više nema, uvijek ćemo ga pamtiti po nevjerojatnim koracima koje je izvodio u "Prljavom plesu" te romansi koju je uvjerljivo prikazao s Demi Moore u "Duhu".

Slične biografije