Eva Braun

Eva Braun
Ne samo da je bila Hitlerova životna suputnica, nego čak i ključna osoba kad su u pitanju bile ideje koje je prosljeđivala Adolfu. Prema nekim povjesničarima, ona je odgovorna za neke od strahota koje su nacisti počinili nad svima onima koji im na neki način nisu odgovarali. Zapravo želimo reći kako mu je bila desna ruka u vođenju čuvenog Trećeg Reicha.
Eva Braun rodila se 6. veljače 1912. godine u Munchenu u obitelji školskog učitelja. Što se tiče školovanja, obrazovala se na poslovnoj školi, ali unatoč tome veći je dio vremena bila posvećena atletici i bavljenju sportom. Nakon završetka školovanja, neko je vrijeme radila kao recepcionerka u bolnici, kada je prihvatila posao osobnog asistenta nacističkog fotografa Heinricha Hofmanna.

To je bio ključan period za njezin daljnji život, jer je tada upoznala Hitlera u kojeg se odmah zaljubila. Iako su njihove obitelji bile protiv veze, njih dvoje su svejedno pokušali i kao što vidimo do smrti ostali zajedno. Naime iz određenih arhiva moglo se pročitati kako je Eva opisivala Hitlera kada je tek upoznala; kao "ljubaznog čovjeka sa smiješnim brkovima i velikim šeširom".

Koliko je njihova veza bila turbulentna svjedoči i činjenica kako se Eva 1935. godine pokušala ubiti zbog nesuglasica koje je imala sa Adolfom. To je bio još jedan od dokaza koliko je zapravo bila zaluđena njegovom ličnosti i koliko je Hitler predstavljao veliki dio njezinog života. To je dokazala još jednom kada su se zajedno skrivali u bunkeru za vrijeme okupacije Berlina od Sovjetske Crvene armije.

Ubila se zajedno sa Hitlerom 30. travnja 1945. godine u bunkeru.

Slične biografije