Freddie Mercury

Freddie Mercury
Freddie je rođen 5. rujna 1946. u Zanzibaru koja 1964. godine postaje dio afričke države Tanzanije pod imenom koje malo tko zna, Farookh Bulsara. Rođen je u obitelji koja porijeko vuče iz Irana, koja je živjela u Indiji, a smatrali su se sljedbenicima zoroastrizma. Svoje glazbene početke bilježi već u Indiji kada je uzimao lekcije iz sviranja klavira. U toj istoj školi dobio je ime po kojem ga je zapamtio cijeli svijet.
Svoj veliki početak bilježi u Velikoj Britaniji gdje je došao sa jedva navršenih 18 godina, kada je krenuo pohađati fakultet za umjetnost i grafički dizajn, što će se moći primjetiti na coverima albuma kasnije popularne grupe Queen. Uskoro nakon dolaska na otok formira se bend koji će postati jedan od najpopularnijih bendova svih vremena, koji je sa pravim radom krenuo tek nakon što se pojavio basist John Deacon. Godine 1970., osnovan je bend Queen.

S nevjerojatnim glasom krenuo je u glazbenu povijest i legende kada je bend počeo nizati hit za hitom, a sigurno svi znate riječi pjesme kao što je “Bohemian Rhapsody” s poznatog albuma “A Night at the Opera iz 1975. godine. Sama pjesma zadržala se nevjerojatnih 9 tjedana na prvom mjestu top ljestvica.

Daljnji nastavak karijere obilježile su brojne pjesme koje su i danas poznate i još se uvijek mogu čuti na svim velikim događanjima, a posebno “We are the Champions”, “Crazy Littke Thing Called Love”, “Barcelona” , “Love of My Life” i još mnoge druge. Možemo slobodno reći kako je svaki njihov album bio među najslušanijima.

Njegov privatni život obilježila su mnoga nagađanja od samih novinara, ali jedna od najvećih vijesti je zasigurno bila ta da je Freddie homoseksualac i da boluje od AIDS-a. Naime njegovo naglo mršavljnje, potaknulo je sumnju mnogih da boluje od te smrtonosne bolesti, što je opovrgavao. Freddie je nažalost ipak podlegao ovoj bolesti, a unatoč tome što je imao homoseksulanu vezu sa partnerom koji je preminuo, svoj je sprovod, odnosno kremiranje prepustio Mary Austin s kojom je bio u vezi 6 godina i s kojom je ostao u dobrim prijateljskim odnosima. Danas samo Mary zna gdje se pepeo nalazi.

Slične biografije