Ivić Pašalić

Ivić Pašalić
U razdoblju od 1990. do 2002. Pašalić je aktivno sudjelovao na političkoj sceni, naime tada je izabran za zastupnika u Hrvatskom državnom saboru čak tri puta, a pored toga nalazio se na poziciji predsjednika Izvršnog odbora HDZ-a, člana predsjedništva HDZ-a te na poziciji savjetnika Predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana.
Ivić Pašalić rođen je u mjestu Šujica 3. studenog 1960. godine. Već nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Zagrebu 1980. godine upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirao 1986. Uskoro slijedi postdiplomski studij Kliničke farmakologije pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te specijalizacija iz Interne medicine.

Svoju bogatu karijeru započeo je kao liječnik u Domu zdravlja u Ivancu, gdje je proveo dvije godine da bi se nakon toga prebacio u Bolnicu za plućne bolesti i TBC Klenovnik, gdje je ujedno obnašao i dužnost ravnatelja. Godine 1992. postaje ravnateljem Zatvorske bolnice u Zagrebu.

Možemo slobodno reći kako se njegova velika politička karijera počela polako primicati prema kraju onog trena kada je nastupila reorganizacija unutar HDZ-a. Naime nakon smrti dr. Franje Tuđmana usljedile su promjene koje su rezultirale nekim novim licima, a kako se nije slagao s Ivom Sanaderom, Ivić Pašalić izašao je iz stranke koja je dugo bila dio njegove političke karijere.

Danas je poznat kao poduzetnik, odnosno vlasnik nekoliko firmi kao što su Kapital Konzalting te Odra Servis. Unatoč tome što više nije u politici, nastavio je uspješnim tempom na drugim područjima u životu.