Claudia Schiffer

Claudia Schiffer
Početkom devedesetih godina bilo je očtio kako dolazi novo razdoblje manekenki koje nisu više vezane samo uz modnu pistu i nošenje odjeće čuvenih kreatora. Bilo je očito kako je došlo doba kada su modeli bile osobe koje se tražilo za razne promocije, kampanje, pa čak i da glume u pojedinim filmovima.
Claudia je bila jedna od njih, a neko je vrijeme zajedno sa svojim kolegicma Naomi Campbell, Elle MacPherson te Christy Turlington bila vlasnica niza kafića "Fashion Café".

Claudia Schiffer rođena je 25. kolovoza 1970. godine u mjestu Rheinberg u neposrednoj blizini Dusseldorfa u njemačkoj saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalia. Rođena je u obitelji majke Gudrun i oca Heinza odvjetnika, koji pored nje imaju još dva sina, Stefana i Andreasa te kćer Ann Carolin.

U svojoj ranoj mladosti htjela je studirati pravo kako bi mogla raditi zajedno s ocem u njegovoj odvjetničkoj firmi, ali je dosta brzo odustala ponajviše zbog mode i velike želje da sudjeluje u tom posebnom svijetu visoke mode. Naime kada je imala svega sedamnaest godina tijekom izlaska u disko, primjetio ju je Michel Levaton, vlasnik Metropolitan Model Agency. Vrlo brzo pojavila se na naslovnici francuskog izdanja časopisa Elle gdje je izazvala zanimanje u europskim modnim krugovima.

Naime nakon završetka školovanja nastavila je s manekenskom karijerom, a pritom je nastupila u velikom nizu uspješnih filmova i naravno video spotova. Zanimljivo je spomenuti kako se zbog svoje visine znala osjećati društveno izolirano, a ta ista karakteristika kasnije joj je pomogla da napravi nešto konkretnije u svom životu. Lice, plus tijelo, dobitna kombinacija.

Što se tiče njezinog privatnog života, neko je vrijeme bila u vezi s poznatim mađioničarem Davidom Copperfieldom s kojim je na kraju raskinula, budući da su oboje tada imalo poprilično pretrpane rasporede, pa nisu mogli provoditi puno vremena zajedno. Kasnije je upoznala filmskog producenta Matthewa Vaghna s kojim danas ima dvoje djece, sina Caspera i kćer Clementine.