Will Smith

Will Smith
Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije pogledala barem jedan njegov film, ili se zanjihala uz barem jednu od njegovih pjesama.
Will Smith rodio se 25. rujna 1968. godine u Philadelphiji i to u poprilično siromašnoj obitelji, kao jedno od četvero djece. Možemo slobodno reći kako je Will poput ostalih velikh zvijezda uspio dočarati svoj san i postati netko. Naime prema putu slavnih krenuo je dosta rano i to već krajem osamdesetih.

Dakle svoju je karijeru započeo kao repper sa prijateljem Jeffom Townesom s kojim osvaja prvog Grammyja i to za najbolji rap performans za pjesmu “Parents Just Don′t Understand”. Možemo to nazvati početkom jedne poprilično uspješne karijere.

Nakon što je stupio na scenu pjesmama i plesanjem po pozornici, Will se polako počeo okretati glumi, gdje je svoje početke zabilježio u poznatoj seriji “Princ iz Bel-Aira”. Nije trebalo dugo vremena da osvoji koliko publiku toliko i kritičare koji su jednostavno bili oduševljeni njegovim talentom za glumu i prije svega šarmantnošću.

Možemo slobodno reći kako je ta serija na neki način značila prekretnicu u njegovoj karijeri, a što dokazuju brojne ponude koje su uslijedile. Naime počeo je s ulogama u filmovima “Kamo te dan odvede”, “Made in America” te “Šest stupnjeva odvojenosti”.

Nakon manjih uloga u navedenim filmovima na velika vrata kinematografije zakucao je s pravim blockbusterom “Zločesti dečki” te “Danom nezavisnosti”. Recimo da je to bio početak velikih uloga. Nakon dva prva velika filma uslijedile su uloge u filmovima “Državni neprijatelj”, “Wild Wild West”, “Ljudi u crnom”, “Ja sam legenda” i mnogi drugi.

Danas je Will osoba za koju znamo ako se pojavi u nekom filmu da će to zasigurno biti hit, jer se jednostavno dokazao kao kvalitetni glumac koji zna pokazati emocije na platnu i koji podjedanko zna kako izgledati urnebesno te ozbiljno. Jednostavno se radi o svestranoj osobi koja je dokazala da može puno toga.