Sugar Ray Robinson

Sugar Ray Robinson
Robinson je bio poznat kao amater koji je odnio 69 pobjeda i to sve preko knockauta, s tim da je 40 pobjeda izvoljevao već u prvom krugu. Polako je prešao u profesionalne vode u dobi kada je imao svega 19 godina i kada je uspio ostvariti svoj profesionalni rekord sa 84 knockoutsa. Naslov svjetskog prvaka održao je od 1946 – 1951. godine kada je osvojio naslov u srednje teškoj kategoriji.
U mirovinu se povukao 1952. godine da bi se ponovno dvije godine kasnije vratio i osvojio naslov 1955. Već je tada bio jedan od najuspješnijih boksača koji je svoje pobjede uspio izvoljevati od Jake LaMotte, Carmen Basilia, Gene Fullmera, Kida Gavilana i mnogih drugih. Možemo reći kako je već tada dok je još boksao postao legenda koju je teško bilo nadmašiti.

Robinsno je rođen u Detroitu, Michiganu kao najmlađi od troje djece, gdje je imao dvije starije sestre. Kako bi prehranio svoju obitelj, otac je radio čak dva posla, s tim da se jedan odnosio na farmu kukuruza, kikirikija i pamuka, a drugi na građevinske poslove u nekoj od firmi. Možemo reći kako je radio šest dana u tjednu od jutra do navečer, a sa svojom je obitelji mogao biti jedinom nedjeljom.

Nakon što su mu se roditelji rastali, Robinsnon se preselio s majkom u New York u poznato naselje Harlem, gdje je već kao dječak razmišljao o tome da postane liječnik. Međutim kako je pao razred u srednjoj školi njegovi snovi okrenuli su se u drugom smjeru, a to je da postane najbolji boksač svih vremena.

Kada je imao samo 14 godina pokušao je ući na prvi boksački turnir, a kako nije uspio morao je čekati da napuni 16 godina. Sve što je došlo nakon toga je povijest. Dakle Robinsnon je uspio ostvariti svoj san da postane jedan od najboljih boksača svih vremena.