Jeff Bezos

Jeff Bezos
Jeff Bezos rođen je kao Jeffrey Preston Jorgensen u Albuquerque, Novi Meksiko, čiji su preci bili doseljenici koji su nekada živjeli u Teksasu, gdje je kroz život više generacija stečeno 25.000 hektara na ranču u Cotulli. Djed po majci bio je poznat kao regionalni direktor američke komisije za atomsku energiju. Rano je otišao u mirovinu,a Bezos je zajedno s njim na ovom mjestu proveo veći dio ljeta, gdje je već kao mladi pokazao velike mehaničke sposobnosti, gdje je kao dijete uspio rastaviti kolijevku sa odvijačem.
Brak njegovih roditelja nije dugo trajao, a kada je Jeff imao samo pet godina, majka mu se ponovno udala, ovog puta za Miguela Bezosa. Miguel je rođen na Kubi, a kasnije je emigrirao u Sjedinjene Američke Države u dobi od svega 15 godina. Nakon braka majke i Miguela, obitelj se preselila u Houston, Texas gdje je Miguel postao inženjer za Exxon. Jeff je pohađao osnovnu školu u Houstonu od 4 do 6 razreda.

Bezos je svoje interese pokazivao kao što smo rekli u ranoj dobi, kad je sredio svoj električni alarm kako bi svoje mlađe sestre i braći držao van svoje sobe i kako bi imao privatni život. Prenamjenio je garažu svojih roditelja u laboratorij za brojne znanstvene projekte. Obitelj se nakon toga seli u Miami, Floridu, gdje je pohađao Miami Palmetto srednju školu, gdje je pohađao program obuke učenika znanosti na Sveučilištu u Floridi.

Ubrzo odlazi na poznato Sveučilište Princeton gdje planira studij fizike, ali ubrzo se vratio svojoj ljubavi, računalima, gdje je stekao diplomu elektrotehnike i računalnih znanosti. Bezos je nagrađen počasnim doktoratom iz znanosti i tehnologije na Sveučilištu Carnegie Mellon u 2008. godini.

Nakon što je diplomirao, Bezos je poslije radio na Wall Streetu u području računalnih znanosti. Nakon toga je radio na izgradnji mreže za međunarodnu trgovinu za tvrtku Fitel. Osnovao je Amazon.com, čiji ga je rad s tom tvrtkom na kraju doveo da postane jedan od najistaknutijih poduzetnika i milijardera.

Slične biografije