Jelena Rozga

Jelena Rozga
Prvi put je susrečemo na Dori 1996. kad se predstavila sa pjesmom “Aha”. Vjerujemo kako je većinska rekacija gledatelja preko televizije bila, a tko je ovo slatko malo biće koje skakuče po pozornici i još pored svega toga pjeva kao anđeo. Jelena je zasigurno svojim prvim nastupom ostavila dojam jedne slatke djevojčice koja je polako počela sazrijevat u galzbenom smislu kad ju je Magazin pozvao da im se pridruži kao nova pjevačica nakon Danijele. Unatoč njenoj slatkoj pojavi puno je bilo skeptika koji nisu vjerovali da može nastaviti tamo gdje je Danijela stala, ali kao što vidimo desilo se baš suprotno.
Svojim pjevanjem u Magazinu dala mu je određenu dozu živosti, vedrine i neke slatke nevinosti, jer Jelena je na početku budila uglavnom takav osjećaj u ljudima što je zapravo i dobro, a moglo se najviše vidjeti na njezinim prvim koncertima sa Magazinom pred nekoliko tisuća ljudi, kad joj je licem prolazio šok i nevjerica, ali naravno u pozitivnom smislu.

Nakon nekoliko godina pjevanja u Magazinu točnije od 1996 do 2006. godine Jelena se odlučuje na solo karijeru i malo po malo gradi svoje ime daleko od karijere u poznatoj grupi.
Danas je ona itekako poznata pjevačica koje se uspješno nametnula glazbenoj sceni ne kao Jelena koja je nekad pjevala u Magazinu, nego kao Jelena za čije se koncerte traži karta više. Jelena se rodila 23. kolovoza 1977. godine u Splitu.

Njezino djetinjstvo obilježeno je baletom i željom da postane vrhunska balerina što je dokazala nakon završene srednje baletne škole kada je plesala u Hrvatskom narodnom kazalištu. Nastupala je u Labuđem jezeru, Trnoružici, Scenkulsciku.

Od profesionalnog baleta odustaje nakon što joj se ukazala prilika da pjeva u Magazinu. Ne možemo reći da nam je previše krivo, jer tih 10 godina koliko je provela u Magazinu dala nam je puno dobrih pjesama, ako ništa drugo pjesama idealnih za druženje s prijateljima, za dobor provod u klubovima ili na nekoj ljetnoj terasi na moru. Činjenica je da njezine današnje pjesme dosta podsječaju na one iz Magazina, barem po lakim notama, ali zato će uvijek biti publike koja će rado odslušati i otpjevati neku od njezinih pjesmica koja će se ovo ljeto naći na top listama radio stanica.

Slične biografije