Justin Timberlake

Justin Timberlake
Radi se o američkom pop i R & B pjevaču, tekstopiscu, producentu, plesaču i naravno glumcu. Kao što smo rekli na početku imao je zanimljiv put prema zvijezdama, a započelo je u poznatom Mickey Mouse dječjem klubu, da bi se nastavilo u boy bendu koji je početkom devedestih lomio srca svih tinejđerica diljem svijeta. U svojoj bogatoj karijeri osvojio je čak šest Grammyja, a vjerujemo kako neće tu stati.
Prvi samostalni album izašao je 2002. godine pod nazivom "Justified", a najpoznatija pjesma s tog album svakako je "Cry Me a River". Osim toga tu treba izdvojiti album kao što je "Future Sex/Love Sounds" s hitovima kao što su "SexyBack", "My Love" te "What Goes Around". Svoja je dva albuma prodao u više od 18 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Pored glazbe poznat je po tome što je posudio glas u Shrecku te po tome što se pojavio u filmu "Društvena mreža" za koji je dobio odlične kritike. Možemo reći kako se radi o jednom svestranom umjetniku koji je svoju izvrsnost pokazao na više polja u životu, a to i dalje nastavlja raditi.

Justin Timberlake rođen je 31. siječnja 1981. godine u Memphisu u obitelji Lynn Harless te Randalla Timberlakea, koji je engleskog podrijetla. Njegov djed po ocu, Charles L. Timberlake, bio je baptistički svećenik. Možemo zaključiti kako je Justin odrastao u poprilično duhovnoj obitelji.

Unatoč tome njegovi su se roditelji razveli 1985. godine s tim da se majka i preudala za bankara i to dok je Justin imao svega pet godina. Njegov otac je iz drugog braka dobio još dvoje djece, nažalost polusestra je umrla ubrzo nakon rođenja 14. svibnja 1997. godine. Timberlake je odrastao mjestu Shelby, a već kao mali pokazivao je naznake da se želi baviti pjevanjem.

Nakon što se 1993. godine pridružio čuvenom dječjem klubu, upoznao je Britney Spears, Christinu Aguileru te JC Chaseza koji će kasnije s njim nastupati u N Syncu. Možemo vidjeti da je Justin zaista daleko dogurao od svojih početaka tako teen zvijezda, a vjerujemo kako još puno možemo očekivati.

Slične biografije