Kevin Costner

Kevin Costner
Među njegova najbolja ostvarenja možemo ubrojiti nekoliko filmova koji su iazazvali podjedano dobre reakcije publike i kritike. Naravno pritom mislimo na "Ples s vukovima", "Bez izlaza", "Nedodirljivi", "Bull Durham", "Polje snova", "Otvorena prostranstva" i mnogi durgi. Možemo slobodno reći kako je zaista odradio jako dobar posao u velikom broju filmova, a tu svakako treba ubrojiti glumu i redateljski posao kojeg se nerijetko primao.
Kevin Costner rođen je 18. siječnja 1955. godine u Lynwoodu u Kaliforniji kao najmlađi od trojice braće. Poznato je kako je veliki talent znao još pokazati dok je bio mali, a to se moglo vidjeti po njegovoj prije svega svestranosti koju je iskazivao na različitim poljima, što se odnosilo na pjevanje u zboru, pisanje poezije.

Pored umjetničkih polja na kojima je Kevin pokazivao zavidne rezultate, dok se školovao iskušavao je i druga područja, a pritom mislimo na nogomet, košarku i naravno baseball koji mu je kasnije pomogao kada je snimao film na tu temu. Što se tiče školovanja na Sveučilištu Kalifornija u Fullertonu diplomirao je 1978. godine poslovni menadžment.

Iako je bio uspješan praktički u svim poljima u kojima je probao djelovati, njegov je interes oduvijek najviše bila gluma, stoga se nakon završenog fakulteta usmjerio prema tome, a u prvim koracima pomogao mu je Richard Burton koji mu je dao par savjeta.

Svoj put prema zvijezdama počeo je tako što se pojavio u reklami za Apple Lisu, a nakon toga dobio je ulogu u hitu "Velika jeza" gdje se samo pojavio na početku filma. Iako je svoju glumačku karijeru započeo kao glumac, danas ga podjednako znamo i kao redatelja, a među njegova najveća dostignuća zasigurno se ubraja čuveni "Ples s vukovima". Film je bio nominiran za 12 Oscara, a osvojio ih je sedam među kojima za najbolji film i redatelja. Te dvije su otišle Kevinu.

Slične biografije