Madonna

Madonna
Možemo slobodno reći kako se radi o pop ikoni koja je svoj ugled gradila u dvadesetom stoljeću, da bi danas bila čvrsto na tronu najboljih.
Tijekom cijele karijere velik dio pjesama izbio je na prva mjesta glazbenih ljestvica od kojih svakako trebamo izdvojiti "Like a virgin", "Papa Don′t Preach", "Like a Prayer", "Vogue", "Frozen", "Music", "Hung Up". U svojoj bogatoj karijeri prodala je više od 300 milijuna albuma širom svijeta, a Guinessova knjiga rekorda proglasila ju je najupsješnijim ženskim izvođačem svih vremena.

Prema Recording Industry Association of America najprodavanija je izvođačica 20. stoljeća te druga najprodavanija izvođačica u Sjedinjenim Američkim Državama odmah iza Barbare Streisand. Časopis Billboard stavio ju je odmah iza Beatlesa kao najuspješnijeg umjetnika na Billboard Hot 100 ljestvici.

Madonna je rođena 16. kolovoza 1958. godine kao Louise Ciccone u Bay Cityju u Michiganu, a sa devetnaest godina seli u New York u potrazi za boljim životom. Svoju karijeru započela je pjevanjem u nekoliko pop grupa, a već 1983. izdaje debitanski album nakon čega je uslijedio niz albuma koji su joj donijeli ogroman uspjeh.

Madonna je poznata po tome što je tijekom svoje karijere znala izazvati puno kontroverze počevši sa religijskim istupanjima zbog čega je izazvala zgražanje određenih vjerskih zajednica. Činjenica je da je tim svojim istupima znala kako privući još više obožavatelja koji će joj se diviti ponajviše zbog hrabrosti da učini ono što nitko nije. Osim toga poznata je kao osoba koja je dosada najviše puta promjenila izgleda, a sa svakom promjenom izgleda uslijedila je promjena u glazbi koju je prenosila svojoj publici.

Danas se pored glazbe posvetila i modnoj liniji koju je lansirala sa svojom kćeri. Što drugo reći nego da se radi o ženi koja je znala iskoristiti to što ima do maksimuma.

Slične biografije