Martha Stewart

Martha Stewart
Njezin poznati show talk shoe emitira se u cijelom svijetu, a uz to je napisala brojne bestselere. Poznata je i kao izdavač mondenog časopisa Martha Stewart Living.
U 2004. uslijedio je popriličan šok za javnost kada je Martha bila optužena za laganje državi što se tiče poreza zbog čega je odležala 5 mjeseci zatvoru u West Virginiji.

Velik je broj onih koji su vjerovali kako se Martha neće moći oporaviti, odnosno da će njezino medijsko carstvo jednostavno propasti, no uskoro nakon izlaska iz zatvora posvetila se ponovnom uzdizanju u kojem je naravno uspjela.

Martha Stewart rodila se 3. kolovoza 1941. godine u Jersey Cityju u obitelji Poljskih Amerikanaca, Edwarda Kostyra i Marthe Ruszkowski Kostyra. U Jersey Cityju ostali su do njezine treće godine kada se cijela obitelj seli u Nutley gdje je odrastala zajedno sa svojih petero braće i sestara kada je preuzela ime Grace prije nego što je završila srednju školu u Nutleyju.

Prvi susret sa slavom uslijedio je 1961. kada je neko vrijeme radila kao dadilja za djecu poznatih kao što su Mickey Mantle, Yogi Berra i Gil McDougald, igrači New York Yankeesa. Mantleovi su imali četiri dječaka s kojima se Martha znala zabaviti, a to je uključivalo i organiziranje rođendana za sva četiri dječaka koji bi se lijepo ponašali prije svega zbog same Marthe. Može se reći kako je njezina karijera započela tog trenutka.

Mama Martha Ruszkowski učila ju je kuhati i šivati, a ubrzo je sama Martha naučila procese konzerviranja i očuvanja kad su je posjetili baka i djed koji su tada imali kuću u Buffalu. Dok se majka bavila kuhanjem otac je pokazivao najviše sklonosti prema vrtlarstvu, a puno je toga prenio i na svoju kćer koja je to itekako znala primjeniti.

U to se vrijeme Stewart bacila na manekensku karijeru kada je bila angažirana u nekoliko televizijskih reklama i časopisa. Tada je osvojila stipendiju za fakultet u New Yorku. U svojim počecima studiranja prvo se usredotočila na kemiju, a nakon toga na umjetnost i europsku povijest te arhitektonsku povijest. Tada se susrela sa Andrewom Stewartom za kojeg se i udala 1. srpnja 1965., a uskoro im se rodilo i jedino dijete, kćer Alexis Stewart.

Slične biografije