Michelle Kwan

Michelle Kwan
Natjecala se skoro deset godina na najvećem mogućem nivou zbog čega se smatrala jednom od najvećih klizačica svih vremena. U to je vrijeme održavala svoj status kao najbolja američka klizačica te kao jedna od najpopularnijih američkih sportašica. Tijekom desetljeća svoje vladavine, Michelle je dobila velik broj ugovora, glumila u više TV- specijala i bila predmetom interesa praktički svih medija.
Michelle Kwan rođena je 7. srpnja 1980. godine u mjestu Torrance u Kaliforniji kao treće dijete Danny Kwana i Estele Kwan, kineskih doseljenika iz Hong Konga. Kao dijete često je znala govoriti mješavinom engleskog i kantonskog jezika. Interes prema klizanju počela je pokazivati dok je imala svega pet godina, kada je često znala pratiti svoju braću na klizalište koji su se bavili hokejom.

Ozbiljniji treninzi započeli sa kada je imala osam godina. Naime radilo se o tri do četiri sata treninga na dan sa buđenjima u tri ujutro. Nažalost njezina obitelj nije imala previše novaca tako da su svi ti silni treninzi počeli uzrokovati financijske poteškoće, zbog čega njezina obitelj više nije mogla priuštiti trenera.

Sreća da je njezin talent tada bio prepoznat tako da joj je bilo ponuđeno korištenje klizališta u Kaliforniji. Znamo što je uslijedilo nakon toga i kakvu je slavu postigla. Naime nakon što je zaršila njezina profesionalna karijera, odlučila je završiti fakultet tako je 2009. godine diplomirala na području međunarodnih studija, a nakon toga upisala je poslijediplomski studij i diplomirala 2011. godine.

Iako više ne kliže, još uvijek je rado viđena osoba gdje god se pojavi, a da ne pričamo o tome kako će se njezini rezultati još dugo vremena gledati kao nedodirljivi, budući da se u jednom trenutku radilo o pravom talentu koje se ne rađa svaki dan.

Slične biografije