Ricardo Kaka

Ricardo Kaka
Svoju nogometnu karijeru započeo je u dobi od svega osam godina, kada je počeo sa igrom za lokalni klub. U to je vrijeme igrao i tenis sve dok nije potpisao za nogometni klub Sao Paulo, kada je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u dobi od samo petnaest godina.
U 2003. pridružio se Milanu za naknadu od 8.500.000 €. Dok je igrao za taj poznati klub osvojio je Zlatnu loptu te nagradu za igrača godine. Nakon Milana pridružio se Realu za nevjerojatnih £ 56 milijuna. Njegov rekordni iznos premašio je kasnije Cristiano Ronaldo kada je prešao za £ 80 milijuna. U 2004. postao je najmlađi ambassador UN-a.

Kaka se rodio u Brasiliji u obitelji Bosca Izecsona Pereire Leite i Simone dos Santos, u obitelji koja se nije morala previše zamarati financijskim brigama tako da se slobodno mogao posvetiti školi te sportskim aktivnostima. Kad mu je bilo svega sedam godina, Kakina obitelj preselila se u Sao Paulo kada ga je njegova škola preporučila da zaigra za “Alphaville”, gdje se napokon mogao pokazati pred svojim drugim velikim klubom poznatijim kao Sao Paulo.

Nažalost u dobi kada je imao 18 godina, pretrpio je niz opasnih ozljeda kada se uspio oporaviti, a koliko su ozljede bile opasne svjedoči i činjenica da je bio blizu paralize, što se naravno odnosilo na tešku ozljedu leđa. Možemo slobodno reći kako je to bio ključni trenutak kada se odlučio na malo jači angažman u svojoj crkvi, kako bi se mogao zahvaliti Bogu.

Što se tiče njegovog osobnog života, 23. prosinca 2005. oženio se sa Caroline Celico, a prvo dijete, Luca Celico Leite, rodio se 10. lipnja 2008., dok je drugo, kćer na svijet došla 23. travnja 2011., kao Isabella.

U svojoj bogatoj karijeri može izdvojiti oglašavanje za Adidas te ugovor koji je sklopio za Armani, što ga spriječilo da se pojavi sa ostatkom svoje momčadi u nevjerojatnom fotografiranju za Dolce & Gabbana, početkom 2007. godine. Zanimljivo je spomenuti kako je u svojoj bogatoj karijeri dok je igrao za poznati talijanski klub uspio dobiti talijansko državljanstvo, 12. veljače 2007. godine.

Slične biografije