Uma Thurman

Uma Thurman
Uma Karuna Thurman rodila se 29. travnja 1970. godine u Bostonu, Massachusettsu u obitelji gdje je otac radio kao profesor indijsko-tibetanskih studija i Nene von Schlebrugge švedskog modela. Rođena je u povećoj obitelji sa još trojicom starije braće Ganden, Dechen i Mipam te polusestrom Tayom.
Možemo reći kako je od samog početka bila posebna osoba, a vjerujemo da je na to uvelike utjecao ne baš tako konvecionalan odgoj te isto tako i okolina. Naime Uma je zajedno sa svojom obitelji jedan dio djetinjstva provela u Indiji, a poznato je da je kao djevojka bila povučena i čudna.

Svoj put prema glumi otkrila je dosta rano kada je već u srednjoj školi znala kako neće nastaviti dalje akademskim putem već onim umjetničkim. Tako je napustila srednju školu i preselila u New York da bi se mogla baviti glumom. Recimo da je odluka bila riskantna, ali zato i puni pogodak budući da je uspjela postati jedna od najpoznatijih glumica.

Svoju filmsku karijeru započela je 1988. godine u čak četiri filma, a među najpoznatijima svakako su bile “Opasne veze” u kojima je nastupila u jednoj sceni u toplesu zbeg čega je privukla veliku pozornost medija. Uskoro nakon tog filma uslijedila je uloga u romantičnoj krimi drami poznatijoj kao “Jedna žena, dva muškarca” gdje je glumila uz Roberta De Nira.

Sve su to bili filmovi koji su značili samo početak jedne uspješne glumačke karijere, da bi kasnije svoj zvjezdani status potvrdila 1994. godine sa krimi dramom “Pakleni šund” za koju je nominirana za Zlatni globus i Oscara. Nakon “Paklenog šunda” uslijedio je još jedan mega hit,a radi se naravno o “Kill Billu” koji je postao jedan od najpopularnijih filmova zahvaljujući najviše samoj Umi, koja je u film unijela svoju izvrsnu glumu.

Slične biografije