Chuck Norris

Chuck Norris
Ne znamo koliko vam je poznato, ali sam Chuck je neko vrijeme surađivao sa legendarnim majstorom borilačkih vještina, Brucea Leeja koji je doživio prerani kraj, može se reći na vrhuncu svog života.
Carlos Ray “Chuck” Norris rođen je u Oklahomi 10. ožujka 1940. godine u gradu Ryanu gdje je proživljavao teško djetinjstvo.

Može se reći da je jedva dočekao odrasti kako bi krenuo svojim putem, a prva postaja bila je Ratno zrakoplovstvo SAD-a zbog čega je poslan na bazu u Južnoj Koreji, gdje je dobio nadimak Chuck i gdje je krenuo sa treniranjem Tang Soo Do u kojem je zaradio crni pojas. Nakon odsluženja vojnog roka, otvara lanac karate škola kad se počeo natjecati na raznim turnirima i kad je 1968. godine osvojio naslov prvaka karatea u srednjoj kategoriji.

Spomenuli smo malo ranije kako je imao pomoć i od strane Brucea Leeja s kojim je glumio u filmu “Na zmajevom putu”, koji mu je donio širu popularnost.

Kad pričamo o Chuck Norrisu, pričamo o osobi koja je svoju karijeru počela graditi zahvaljujući svojim borilačkim vještinama na temelju kojih je uspio probiti se u svijet filma gdje je imao zapaženije rezultate,a tu možemo spomenuti film “Missing in Action” koji je nastao nakon što mu je poginuo brat u vijetnamu. Treba spomenuti filmove gdje je imao glavnu ulogu, a to su “Breaker! Breaker”, “The Ocatgon”, An Eye for an Eye”.

Nakon par filmova svoju je karijeru nastavio na televiziji u poznatoj seriji “Walker, teksaški rendžer” koja se prikazivala osam godina, a ujedno je postala Norrisov zaštitni znak.

Njegov privatni život obilježen je brakom sa Diane Holechek u kojem se rodio sin Mike. Iduće godine dobio je kćerku Dinu iz veze sa neoženjenom ženom, a 1965. godine rodio se drugi sin Eric. Nakon trideset godina, razveo se od Holchek, a deset godina kasnije oženio se sa 23 godine mlađom Genom O'Kelley.

Osim televizijske karijere napisao je nekoliko knjiga, a 2005. godine osnovao je World Combat League poznato borilačko natjecanje.

Slične biografije