Davor Šuker

Davor Šuker
Davor Šuker rodio se u Osijeku, gdje vrlo brzo, čak 1984. godine počinje igrati za domaći klub i nakon jedno 100-tinu odigranih utakmica prelazi u najjači klub, u Dinamo gdje nakon uspješnih utakmica, odlazi u svoju prvu destinaciju Sevilliu gdje počinje s izgradnjom nogometne karijere.
Za Davora se može reći kako je oduvijek živio za nogomet i dok je aktivno igrao i poslije kada je odlučio reći stop aktivnoj igračkoj karijeri kada se posvetio nogometnoj akademiji s kojom je htio ostati u svijetu nogometa, ako ga više ne može igrati aktivno, ali barem pomaže u ostvarivanju snova onih najmlađih.

Zanimljivo je spomenuti kako mu je jedno od velikih dostignuća bilo kada ga je veliki Pele uvrstio na svoj popis od 125 najboljih nogometaša svih vremena. Vjerujte da to nikako nije mala stvar kada vas velikan svjetskog nogometa prizna da ste dobri i da možete konkurirati ostalim nogometašima iz drugih krajeva svijeta. Davor Šuker je dobio tu čast.

Osim nogometne akademije Davor se neko vrijeme bavio karijerom Nike Kranjčara, znači svoje znanje pokušao je prenijeti i na neke druge naše mlade nade.
2008. godine dobio je titulu počasnog člana grada Osijeka.
Danas Davor živi na tri relacije Njemačka, Španjolska, Hrvatska i još se uvijek ne misli skrasiti na jednom mjestu, a mislimo kako to baš i njie moguće, ako uzmete u obzir da je kroz svoju dugogodišnju nogometnu karijeru svoj život gradio na raznim lokacijama po Europi, ujedno se vežući za sve te lokacije.

Za vrijeme dok je boravio u Španjolskoj postigao je svakako najveće rezultate barem što se tiče klupske karijere, samo za Sevillu je odigrao 153 utakmice i zabio 76 golova, ali svakako najuspješnija se smatra 1997. godina kad je igrajući za kraljevski klub Real Madrid zabio 24 gola.
Nakon toga slijedi najuspješnija godina koliko za Hrvatski nogomet, toliko i za Davora Šukera kad je osvojio Srebrnu loptu za drugog najboljeg igrača na svijetu, a Hrvatska je postala trećom reprezentacijom svijeta.
Nakon Španjolske Davor je češće mijenjao klubove, među njima su bili Arsenal, West Ham United te 1860 München.

Slobodno možemo reći kako se radi o jednom od najuspješnijih nogometaša na ovim prostorima koji nas je duže vrijeme oduševljavao svojom igrom i svojim samo njemu svojstvenim načinom za pogotke.
Njegova posebnost leži i u tome što će uvijek biti onaj nogometaš koji je pripadao zlatnoj generaciji nogometaša 1998. godine.

Slične biografije