Hugh Hefner

Hugh Hefner
Njegov povijesni trenutak uslijedio je onog trena kada je otišao iz časopisa "Esquire" 1953. godine, jer su mu odbili povišicu plaće od 5 dolara. Tada je iznajmivši namještaj za 600 dolara, baratajući sa 8.000 dolara koje je dobio od 45 investitora, predstavio prvi broj Playboya koji se zapravo trebao zvati "Momačka večer". Tada nije bio siguran hoće li biti drugog broja.
Hugh Hefner rođen je 9. travnja 1926. godine u Chicagu u obitelji Grace Caroline i Glena Luciusa Hefnera, oboje nastavnika koji su vukli njemačke, švedske te engleske korijene s Glenove strane. Smatra se kako je Hugh izravni potomak guvernera Plymoutha Wililama Bradforda. U jednom od brojnih intervjua izjavio je kako je odrastao u konzervativnoj obitelji.

Svoje školovanje započeo je u Osnovnoj školi Sayre da bi kasnije na Sveučilištu Illinois diplomirao psihologiju i kreativno pisanje. Nakon toga odlučio se za postdiplomski na Sveučilištu Northwestern, ali je vrlo brzo odustao od toga. Prije nego što je krenuo na fakultet, otišao je u vojsku, a ubrzo se nakon toga i oženio.

Međutim supruga mu je priznala kako je imala aferu dok je bio u vojsci. Hefner je to nazvao najgorim trenutkom koji je doživio. Bio je to poprilično liberalan brak bez puno pravila, u kojem mu supruga nije branila ljubavnice. Nakon deset godina braka i dvoje djece, razveli su se 1959. godine.

Kad malo bolje pogledamo njegov život možemo primjetiti kako se radi o čovjeku koji je zaista iskoristio svoj život na najbolji mogući način, da je uživao i pritom nije osjećaš grižnju savjesti. Kad ga danas pogledamo, možemo vidjeti kako unatoč godinama i dalje ima duh muškarca iz šezedesetih koji je pomicao granice pristojnog ponašanja i koji je slikanje golih manekenki postavio kao određenu vrstu umjetnosti.