Hugh Laurie

Hugh Laurie
Osim serija poznat je po glumi u brojnim filmovima gdje treba izdvojiti "Razum i osjećaje", "101 Dalamatinac", "Inconceivable", "Maybe Baby", "Girl From Rio" te "Stuart Mali" i to u sva tri filma. Pored vrhunske glume poznat je i po brojnim drugim aktivnostima, tako je 1996. godine obajvljen njegov prvi roman "The Gun Seller" koji je ubrzo nakon toga posato bestselerom.
Hugh Laurie rođen je 11. lipnja 1959. godine u Oxfordu. Odgojen je u škotskoj Prezbiterijanskoj crkvi, a u Oxfordu je pohađao Dragon School, prestižnu osnovnu školu. Ubrzo nakon toga otišao je na Eton, a zatim na Fakultet Selwyn u Cambridgeu, gdje je studirao arehologiju antropologiju.

Budući da mu je otac bio poznati veslač koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju, Hugh je odlučio krenuti stopama svog oca. Međutim kada je obolio od mononukleoze, pridružio se Cambridge Footlightsima, amaterskom kazališnom klubu koji je tada bio polazišna točka za mnoge uspješne britanske komičare. Tu je upoznai Emmu Thompson s kojom je imao vezu, a koja ga je upoznala s njegovim budućim partnerom u komedijama.

Ubrzo je oženio kazališnu administratoricu Jo Green u lupnju 1989. godine s kojom ima dva sina. Žive u sjevernom dijelu Londona. Malo ranije smo spomenuli kako je Hugh osim po glumi poznat i kao glazbenik. Naime član je benda "Band from TV".

Iako mu je adresa u sjevernom dijelu Londona, za vrijeme snimanja serija Dr. House, živi u SAD-u.